Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ οι καθηγητάδες... Ο Ροζάκης - Ροζενστάϊν διαφημίζει τον Ιμάμογλου που έχει τα ίδια μυαλά με τον Ερντογάν!

Με ένα άρθρο του στην Καθημερινή ο Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν (παλιός γνώριμος του Στόχου και των Ελληνόψυχων) αναλύει τα όσα συμβαίνουν με...





Με ένα άρθρο του στην Καθημερινή ο Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν (παλιός γνώριμος του Στόχου και των Ελληνόψυχων) αναλύει τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία του Ερντογάν και τον αναθεωριτισμό του. 

Ο κύριος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι «η Τουρκία πατάει με το ένα πόδι στη Δύση, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να την εκδιώξει από τους κόλπους της, παρά τις συνεχείς παρασπονδίες της, στη λογική ότι είναι ένας πολύτιμος στρατηγικός σύμμαχος, σε μια ευαίσθητη περιοχή, γεμάτη από απρόβλεπτους κινδύνους και σε μια ρευστή γεωπολιτική κατάσταση. Αυτή η εύλογη προσήλωση της Δύσης στην αξία της Τουρκίας επιτρέπει στην τελευταία να παίζει το παιχνίδι των εξισορροπήσεων, και να φτάνει στο σημείο να λειτουργεί ως διαμεσολαβητικός παράγοντας ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με τις ανοχές της Δύσης. Ως εκ τούτου, όσο η Τουρκία δεν απομακρύνεται από τους δυτικούς θεσμούς, οι τελευταίοι θα ανέχονται τις ιδιοτυπίες της, στο όνομα της στρατηγικής θέσης της και του χωρικού και πληθυσμιακού συντελεστή της». Και γράφει ότι «η Τουρκία κρατάει όμηρο τη Δύση, επικαλούμενη τη σοβαρή στρατηγική της θέση, και όσο η ίδια δεν επιθυμεί την οριστική της απομάκρυνση και τον απεγκλωβισμό της από τους δυτικούς θεσμούς, η Δύση δεν θα είναι η πρώτη να της δείξει την πόρτα εξόδου από αυτήν».

Και σε αυτό το σημείο κάνει αναφορά στην «ελπίδα καθεστωτικής αλλαγής, με τις εκλογές του 2023, και της απομάκρυνσης του κ. Ερντογάν από την εξουσία», πλέκοντας το εγκώμιο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, του περιβόητου Ιμάμογλου, «ο οποίος φαίνεται να αποτελεί ιδανική εξαίρεση στο θλιβερό τοπίο των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων» σύμφωνα με τον κύριο καθηγητή. 

Ρωτάμε λοιπόν τον πολυσπουδαγμένο Ροζάκη-Ροζενστάιν: Δεν έχει πάρει το αυτί του τι λέει για την Ελλάδα ο Ιμάμογλου, που ακολουθεί ακριβώς την ίδια ανθελληνική ρητορική με τον Ερντογάν; Ο Ιμάμογλου είναι γνήσιο τέκνο του Κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP, ο Κεμάλ είναι το πρότυπο που εμπνέει την δική του παρουσία στην πολιτική. Μαζί με την Ακσενέρ πρωτοστάτησε στην ονοματοδοσία πάρκου στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης προς τιμή του Τούρκου ναζιστή ποιητή και συγγραφέα, Χουσεϊν Νιχάλ Ατσίζ, αυτού που ενέπνευσε τις ομάδες των Γκρίζων Λύκων. Ο παππούς του έλαβε τιμητικό τίτλο απ’ τον ίδιο τον Κεμάλ για τη δράση του κατά των Ελλήνων στη Μικρασία! 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Άλωση της Πόλης λέγοντας πως ο Μωάμεθ ο Πορθητής είναι το νεανικό του πρότυπο και αιώνιο τουρκικό. Οι ιδέες του Ιμάμογλου συνοψίζονται στα εξής: «Η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί στη συνείδησή μου από το 1453. Η σκέψη του Ατατούρκ είναι ο φάρος και ο οδηγός μου στην πολιτική. Τα αδέλφια μας οι Αζέροι ελευθέρωσαν τα εδάφη τους. Η μεγαλύτερη τιμή που αισθάνθηκα ήταν όταν υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Κύπρο (σ.σ.: στα Κατεχόμενα!)»! Αυτόν διαφημίζουν οι καθηγητάδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.