Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αθήνα απαντά σε τουρκική προβοκάτσια περί σύλληψης Έλληνα κατασκόπου... Είναι πράκτορας και του Γκιουλέν λένε οι τούρκοι!

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν...





Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το NTV επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα επικαλέσθηκε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την απόπειρα προβοκάτσιας τουρκικών ΜΜΕ, όπως το NTV, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνελήφθη για κατασκοπεία από τις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, έρευνες της ΜΙΤ έδειξαν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, στην πραγματικότητα ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι με εντολή της ΕΥΠ, ο Αμπάρα συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες. Παράλληλα, ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς δεν κατασκόπευε μόνο για λογαριασμό της Ελλάδας αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.