Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα το σπάσουν το σχοινί! «Όποιος δεν μαζεύεται, θα είναι για εμάς παιδικό παιχνίδι»... Τουρκική ΑΟΖ σε Αιγαίο & Μεσόγειο προανήγγειλε ο εταίρος του Ερντογάν, αρχηγός των Γκρίζων Λύκων!

Ο ακροδεξιός εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έφτασε στο σημείο να προτείνει, η Τουρκία, να κηρύξει μονομερώς, την ΑΟΖ της σε Αιγαίο...
Ο ακροδεξιός εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έφτασε στο σημείο να προτείνει, η Τουρκία, να κηρύξει μονομερώς, την ΑΟΖ της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καταθέτοντας τους χάρτες στον ΟΗΕ.

Σε σημερινές δηλώσεις,μίλησε για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Άγκυρα για να εξασφαλίσει τα νησιά και τις βραχονησίδες που θεωρεί πως της ανήκουν, ζητώντας συγχρόνως και την κήρυξη NAXTEX… διαρκείας στην περιοχή.

Αυτό που πρότεινε ο Μπαχτσελί, είναι να περάσει άμεσα νόμο η κυβέρνηση Ερντογάν για τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας. Ουσιαστικά, δηλαδή, να ορίσει μόνη της η Τουρκία την ΑΟΖ της σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Και όταν ορίσει, μόνη της, την ΑΟΖ της, ο Μπαχτσελί προτείνει αυτή να καταγραφεί στους ναυτικούς χάρτες της χώρας και να κοινοποιηθεί στον ΟΗΕ, για να “περάσει” και επισήμως ότι αυτή είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά Μπαχτσελί, σύμφωνα με το sigmalive, πρότεινε τα εξής:

«Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να εγκρίνουμε τον νόμο για τη Θαλάσσια Δικαιοδοσία της Τουρκίας το συντομότερο δυνατό και να τον ανακοινώσουμε στους αποδέκτες του.

Στο νόμο που θα εγκριθεί θα πρέει να ορίσουμε τις έννοιες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ειδική Αλιευτική Ζώνη, Όμορη Ζώνη, που περιλαμβάνονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά δεν περιλαμβάνονται στον Κανονισμό των Χωρικών Υδάτων.

Πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να συμπεριλάβουμε στους ναυτικούς μας χάρτες τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) που ανήκουν στη χώρα μας, ως τμήμα της Τουρκίας, και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε καμία χώρα με συμφωνία, και τέλος, πρέπει να κοινοποιήσουμε αυτό το νέο status quo στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι εν λόγω γεωγραφικοί σχηματισμοί πρέπει να τεθούν υπό τη δικαιοδοσία των πολιτικών διοικήσεων που βρίσκονται κοντά στις ακτές (της Τουρκίας).

Σε τρίτο στάδιο, θα πρέπει να ανακοινώσουμε μια NAVTEX αορίστου, που θα καλύπτει τα κυριαρχικά δικαιώματα των γεωγραφικών σχηματισμών, που ανήκουν στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, «το πιο δραστικό μήνυμα προς την Ελλάδα δόθηκε με τη στρατιωτική άσκηση Έφεσος 2022»

Αντιστρέφοντας της πραγματικότητα, κατηγόρησε την Ελλάδα, για κλιμάκωση της έντασης και κατέφυγε σε ωμές απειλές.

«Λέω στην ελληνική κυβέρνηση, που παίζει ανοιχτά με την κρίση κάνοντας την αδικία και την ανομία οδικό χάρτη στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, εδώ είμαστε, δεν θα πάμε πουθενά, ούτε θα διστάσουμε. Όποιος δεν μαζεύεται, θα είναι για εμάς παιδικό παιχνίδι.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τα ιστορικά της επιτεύγματα και από την τιμή που έχει αποκτήσει ως κυρίαρχο κράτος.

Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή υπό το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν.

Μην δοκιμάζει κανείς την υπομονή μας και τις δυνάμεις μας», προειδοποίησε ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απάντησε στη συνέχεια στον απόστρατο αντιναύαρχο, Γιάννη Εγκολφόπουλο, που δήλωσε πως οι Τούρκοι δεν έχουν διανοηθεί τι θα συμβεί αν κάνουν την πρώτη κίνηση.

«Οσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν την Αθήνα να καταρρέει στα κεφάλια τους και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα», είπε ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους: «Ας μάθουμε αν είναι εν δυνάμει εχθρός, ώστε να συμπεριφερθούμε αναλόγως. Σε καμία περίοδο της ιστορίας μας, τα εγκλήματα κατά του τουρκικού έθνους πότε δεν έμειναν ατιμώρητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχνά καμία χώρα αυτό το προφανές γεγονός», είπε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.