Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλακώθηκαν ο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στο ΝΑΤΟ! «Η κατοχή σας συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο» και «Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά»

Με δριμύτητα αντέδρασε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενάντια στους Έλληνες βουλευτές που έκαναν δηλώσεις κατά της Τουρκία...Με δριμύτητα αντέδρασε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενάντια στους Έλληνες βουλευτές που έκαναν δηλώσεις κατά της Τουρκίας στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Επρόκειτο για τον Σπήλιο Λιβανός, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Εάν συμπεριλάβετε την τρομοκρατική οργάνωση PKK και FETO στο Στρατόπεδο Λαυρίου, αυτή η συμμαχία δεν θα είναι δυνατή». είπε.

Η κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Αφού συζητήθηκε η Έκθεση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Ακάρ μίλησε επίσης στην εναρκτήρια συνεδρίαση και μοιράστηκε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Μετά την ομιλία του, ο Ακάρ απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών. Απαντώντας στις ερωτήσεις των Λιθουανών και Ισπανών βουλευτών σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, ο Ακάρ αντέδρασε έντονα όταν Έλληνας βουλευτής χρησιμοποίησε τη φράση «Η κατοχή σας συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο» σε ερώτηση και είπε:

«Αν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενο, θέλετε να πολεμήσετε πάνω από το κεφάλι. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στα βόρεια της Κύπρου. Σφαγές και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το 1974. Οι ζωέ, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων , κινδύνευαν. Ξεκινήσαμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974. Μέχρι τότε και ο νότος και ο βορράς ζούσαν με ειρήνη και ηρεμία. Αυτό πρέπει να το δείτε. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Το 2014, οι Τούρκοι αποδέχτηκαν το Σχέδιο Ανάν του ΟΗΕ για λύση, παρ' όλες τις ελλείψεις του. Η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχτηκε».

Τονίζοντας ακόμη ότι «η οργάνωση PKK/YPG σκότωσε 40 χιλιάδες ανθρώπους μας και η FETO σκότωσε 251 ανθρώπους», ο Ακάρ είπε, «Κάνουμε έντονη προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα μας και το έθνος μας από τη μάστιγα της τρομοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα. Δεν έχουμε άλλο στόχο. Αν βάλετε PKK/YPG, FETO, που έβλαψαν τον λαό μας, σκότωσαν 40 χιλιάδες ανθρώπους και σκότωσαν 251 ανθρώπους στο στρατόπεδο εκεί στο Λαύριο, αυτό δεν θα λεγόταν συμμαχία, θα ήταν ενάντια στη φιλία. Βλάπτει τη συμμαχία και έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της συμμαχίας».

Αφού ο Έλληνας βουλευτής είπε, "Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο", ο υπουργός Ακάρ απάντησε, «Μην πείτε όχι. Κανείς δεν ξέρει για το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Ομοίως, στη Σουηδία, τα μέλη του PKK/YPG κάνουν τα πάντα» αυτός είπε.

Ο Ακάρ απάντησε στα λόγια και του άλλου Έλληνα βουλευτή, που είπε πως «Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά»:

«Ελληνικά αεροπλάνα ήρθαν στην ηπειρωτική μας χώρα στις 27 Απριλίου και παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας σε Datça, Didim και Dalaman. Θα έρθετε από την ηπειρωτική Ελλάδα στην ηπειρωτική χώρα της Τουρκίας και θα παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μας από τόσα χιλιόμετρα μακριά, τι πρέπει να κάνουμε από τώρα; Έχουμε εικόνες ραντάρ από αυτές, τις μοιραστήκαμε με τις συμμαχικές χώρες. Τους απαντήσαμε στις 28 Απριλίου".

Τονίζοντας ότι η λύση στα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορεί να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ακάρ συνέχισε ως εξής:

«Πάντα και επίμονα δηλώναμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Η πρώτη από αυτές είναι οι συμβουλευτικές συναντήσεις, η άλλη είναι οι διαδικασίες διαχωρισμού και η τρίτη οι συναντήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Νοιάζονται για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Διότι η ιστορία των προβλημάτων, νομική, πολιτική έχει πολλές διαστάσεις. Πρέπει να ενωθούν οι ειδικοί και να τα μελετήσουν λεπτομερώς. Οι πρώτες τρεις συναντήσεις έγιναν. Δηλώσαμε ότι περιμέναμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση. Ωστόσο, δεν λάβαμε απάντηση για δύο χρόνια. Στηρίξτε αυτές τις συναντήσεις, μιλήστε για αυτό το θέμα στο κοινοβούλιο σας όταν επιστρέψετε, Οι Τουρκοελληνικές πλευρές ας βρουν μαζί λύσεις στα προβλήματα».

Αφού ένας από τους Έλληνες βουλευτές είπε «δεν θα σας ευχαριστήσω» μετά τις σκληρές απαντήσεις του Ακάρ, ο Ακάρ είπε: «Δεν είναι πράξη ελληνικής ευγένειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.