Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τους το είχε τάξει... «Θα σπάσουμε κεφάλια»! Ανησυχούν οι Τούρκοι: «Οι Έλληνες βγάζουν στο Αιγαίο μαχητικά & πολεμικά πλοία - Σε ετοιμότητα σε Θράκη & νησιά με εντολή Φλώρου»

«Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» είχε πει πριν λιγο καιρό ο Στρατηγός Φλώρος... Παλιότερα ότ...




«Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» είχε πει πριν λιγο καιρό ο Στρατηγός Φλώρος... Παλιότερα όταν ήταν ακόμη αρχηγός της 1ης Στρατιάς -κι ο "Στόχος" το είχε κάνει πρωτοσέλιδο- είχε πει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός...

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια»

Σήμερα είναι έτοιμος μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους και οι τούρκοι που τεντώνουν το λουρί να κοπεί από την μιά από την άλλη ανησυχούν και γράφουν: 

”Υψηλή πιθανότητα ατυχημάτων στον ουρανό του Αιγαίου και στα γαλάζια νερά αυτό το καλοκαίρι. Από την Ελλάδα έρχονται κινήσεις που θα ζεστάνουν τα νερά στο Αιγαίο, θα κλιμακώσουν την ένταση σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα προκαλέσουν πιθανό ατύχημα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με έντονη συμμετοχή στο Αιγαίο και τις παραμεθόριες περιοχές του Μέριτς (Έβρου). Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει κινήσεις που θα προκαλέσουν ζέσταμα των νερών στο Αιγαίο και μεταξύ των δύο χωρών. Με τη νέα NAVTEX που ανακοίνωσαν μπλοκάρονται στρατηγικές περιοχές στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού θα εμφανιστούν στις θαλάσσιες περιοχές με μεγάλη ένταση, ενώ η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να δώσει περισσότερη ένταση στις ένοπλες πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών εντός των ορίων της γραμμής FIR Αθηνών στον ουρανό του Αιγαίου.

Οι περισσότερες από τις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά, σε μια κίνηση συμβολική και ουσιαστική, αρκετά κοντά στη γραμμή από το Kızılhisar (Καστελόριζο) έως τη συνοριακή περιοχή Meriç (Έβρος).

Τέλος, στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, κοντά στα τουρκικά σύνορα, οι στρατιωτικές μονάδες του 4ου Σώματος προγραμματίζεται να παραμείνουν σε ετοιμότητα με συνεχείς ασκήσεις μικρής κλίμακας, ενώ οι στρατιωτικές μονάδες στα νησιά εντός της εμβέλειας του Ελληνικού Εσωτερικού και Νήσων. Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση (ΑΣΔΕΝ) στα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζεται να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις επαγρύπνησης.

Αρκετά υψηλό φαίνεται ότι θα είναι το ποσοστό ενός πιθανού ατυχήματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στους αιγαιοπελαγίτικους ουρανούς. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να δώσει το μήνυμα ότι θα προστατεύσει τα νησιά από την Τουρκία με κάθε κόστος. Αυτό σχεδιάζεται να γίνει υπό την εισήγηση και την ηγεσία του Επιτελάρχη της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Φλώρου, προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.”

Και τα καλύτερα τούρκοι δεν τα έχετε δεί ακόμη... Αν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην προλάβετε καν να τα δείτε με την πλάτη γυρισμένη και την ουρά στα σκέλια...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.