Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για ψυχοφάρμακα οι τούρκοι.... Παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ: «Έχουμε ακόμα κυριαρχία σε 9 νησιά, όπως η Χίος, η Λέσβος και η Ρόδος»

  Στον «χορό» των τουρκικών προκλήσεων και ο Τύπος στη γείτονα χώρα. Μετά το κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και του ίδι...

 



Στον «χορό» των τουρκικών προκλήσεων και ο Τύπος στη γείτονα χώρα. Μετά το κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τουρκικός Τύπος «παραληρεί» με επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου.

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».





Στο ίδιο «μοτίβο» των προκλήσεων και της προπαγάνδας και η Yeni Safak, η οποία τονίζει σε δημοσίευμά της, ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και αυτό συνιστά «απειλή για την Τουρκία», ενώ μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.


Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει στη διεκδίκηση 22 νησιών βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, με τη Yeni Safak να υπογραμμίζει ότι η Τουρκία έχει την κυριαρχία σε 9 ελληνικά νησιά.

Όπως επισημαίνεται 22 νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο έχουν δοθεί στην Ελλάδα με… δικαίωμα χρήσης υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.