Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με σεξουαλική απεργία απειλούν γυναίκες στις ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

  Γυναίκες απειλούν με σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει τις αμβλώσεις στη χ...

 



Γυναίκες απειλούν με σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει τις αμβλώσεις στη χώρα. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και το Σαββατοκύριακο κατά της απόφασης που επικύρωσε τον υποστηριζόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νόμο του Μισισίπι που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης.



Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, καθώς μετά τη δικαστική απόφαση 26 πολιτείες αναμένεται να περιορίσουν ή να καταργήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Τώρα ακούγονται φωνές που καλούν τις γυναίκες να απέχουν από το σεξ «μέχρι τα δικαιώματα στην άμβλωση να γίνουν ομοσπονδιακοί νόμοι». Παράλληλα υπάρχουν εκκλήσεις για σεξουαλική απεργία σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίες κυκλοφορούν στα social media, όπως γράφει η Daily Mail.



H 24χρονη Brianna Campbell ήταν μία από τις χιλιάδες γυναίκες που διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο. «Αν είσαι άντρας που δεν θα κάνει βαζεκτομή, παρόλο που είναι αναστρέψιμη, και δεν βγαίνεις στους δρόμους παλεύοντας για τα δικαιώματά μου, δεν σου αξίζει να κάνεις σεξ μαζί μου», είπε ο Κάμπελ στη New York Post.

Σιωπηλά τα μεγαλύτερα νομικά γραφεία, μετά την ιστορική ανατροπή της απόφασης Roe v Wade

Την ίδια ώρα, τα μεγαλύτερα νομικά γραφεία στις ΗΠΑ δεν πήραν δημόσια θέση μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Παρασκευή, που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe v Wade για την νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έτσι, διαφοροποίησαν την προσέγγισή τους από τη στάση μερικών μεγάλων εταιριών που εξέδωσαν ανακοινώσεις για την αναφερόμενη απόφαση που προσελκύει το ενδιαφέρον της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (απόφαση Dobbs, ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά) επικύρωσε ένα νόμο του Μισισίπι που έχει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων και ο οποίος απαγορεύει τις αμβλώσεις έπειτα από κύηση 15 εβδομάδων.

Αρκετές πολιτείες αναμένεται ότι θα περιορίσουν περαιτέρω τις αμβλώσεις ή θα τις απαγορεύσουν μετά την απόφαση αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.