Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι γνωρίζουν καλά τι τους περιμένει... Έλληνας Πιλότος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πήρε στο κυνήγι τέσσερα τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο...!!!

Εσείς γιατί νομίζετε ότι αραιώνουν τις παραβιάσεις με μαχητικά αεροπλάνα και στέλνουν UAV; Δεν είναι μόνο η διαθεσιμότητα στα πτητικά μέσα π...



Εσείς γιατί νομίζετε ότι αραιώνουν τις παραβιάσεις με μαχητικά αεροπλάνα και στέλνουν UAV; Δεν είναι μόνο η διαθεσιμότητα στα πτητικά μέσα που τους δημιουργεί το πρόβλημα αλλά και η ποιοτική διαφορά στο έμψυχο δυναμικό...

Ήταν αρχές Μαρτίου... Πριν 3 μήνες... Στον ακήρυχτο πόλεμο του Αρχιπελάγους.

 Εκεί όπου τα «φαντάσματα του Αιγαίου» αποτελούν μια πραγματικότητα και επιδεικνύουν καθημερινά την υπεροχή τους έναντι των προκλητικών γειτόνων. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα Ελληνικά γεράκια θα επιλέξουν να εμφανιστούν έναντι της TuAF ακόμα με αριθμητικό μειονέκτημα. Είναι οι περιπτώσεις όπου η διαφορά ποιότητας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Έλληνας ιπτάμενος βρέθηκε μόνος του απέναντι σε τέσσερα Τουρκικά μαχητικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Δύο από αυτά μάλιστα ήταν οπλισμένα. Το γεράκι όμως της HAF παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, όχι απλά δεν εγκατέλειψε την περιοχή αλλά με την έξυπνη τακτική που ακολούθησε απέκτησε τακτικό πλεονέκτημα. Το οποίο σε πραγματικές συνθήκες θα ήταν μοιραίο για τους θεωρητικά επιτιθέμενους.

Σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν όταν η Τουρκική αεροπορία απογείωνε μεγαλύτερους αριθμούς μαχητικών η HAF επέλεγε να αντιμετωπίσει τους εισβολείς με λιγότερα μαχητικά ακόμα και για λόγους εκπαίδευσης αφού άλλωστε σχεδόν ποτέ δεν ήταν οπλισμένα όλα τα αεροσκάφη των γειτόνων.

Αριστη γνώση του μαχητικού, αλληλοϋποστήριξη και μεγάλη πρακτική γνώση των πιο δύσκολων αλλά αποτελεσματικών τακτικών εναέριας μάχης αποτελούν το κλειδί που κάνει τους Έλληνες ιπτάμενους να υπερέχουν ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα.

«Τhree Aces» είναι το όνομα μιας από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις στην οποία εκπαιδεύοντα τα γεράκια της HAF. Οι «Τρεις Άσσοι» προβλέπουν εναέρια μάχη τριων μαχητικών, όπου κάθε ιπτάμενος έχει να αντιμετωπίσει τους άλλους δύο. Όλοι εναντίον όλων δηλαδή, εκεί όπου η απόλυτη αντίληψη του χώρου, των όπλων, του ραντάρ και όλων των δεδομένων της πτήσης αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας. Με τον αεροπόρο να πρέπει ταυτόχρονα να επιβιώσει και στην παραμικρή ευκαιρία να προχωρήσει σε κατάρριψη. Και όλα να κρίνονται ακόμα και σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Eίτε όταν τα σενάρια προβλέπουν χρήση πυραύλων, είτε πυροβόλων, όπου οι αποστάσεις μειώνονται δραματικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.