Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φινλανδός βουλευτής κήρυξε μποϊκοτάζ κατά της Τουρκίας σε κεμπάπ και τουρισμό – Η ατάκα για ντονέρ

Φινλανδός βουλευτής καλεί τους συμπατριώτες του να μποϊκοτάρουν το τουρκικό κεμπάπ ως «αντίποινα» στο φρένο της Τουρκίας στην ένταξη Φινλαν...





Φινλανδός βουλευτής καλεί τους συμπατριώτες του να μποϊκοτάρουν το τουρκικό κεμπάπ ως «αντίποινα» στο φρένο της Τουρκίας στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, αυτό, όμως, που είναι σαν «καρφί» στο μάτι της Τουρκίας είναι η… ατάκα του Φινλανδού βουλευτή, Mikko Karna, ότι το «κουρδικό ντονέρ» είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό!

Ο Karna κάλεσε ακόμα τους συμπατριώτες του Φινλανδούς να μην αγοράζουν κανένα τουρκικό προϊόν και να αναβάλλουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία.

Ο ίδιος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση αν η Άγκυρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, υποσχόμενος να τρώει τουρκικό κεμπάπ για 30 ημέρες!

Υπενθυμίζεται πως η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου, μια απόφαση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου και τον πόλεμο που συνεχίζεται από τότε.

Όμως, η Τουρκία εξέφρασε αντιρρήσεις, ισχυριζόμενη ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες ανέχονται και υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG/PKK και το κόμμα του Γκιουλέν (FETÖ), που η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 με στόχο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή: OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.