Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι μπαγλαμάδες θα σκοτώσουν ανυποψίαστο κόσμο... Οι Τούρκοι έστειλαν Φάντομ προσομοιώνοντας βομβαρδισμό ενώ θέτουν σε κίνδυνο και επιβατικές πτήσεις

Η Τουρκία προχώρησε προχθές με τις ΝΟΤΑΜ 3773/22, 3772/22 και 3771/22 στην παράνομη δέσμευση τριών περιοχών σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Α...




Η Τουρκία προχώρησε προχθές με τις ΝΟΤΑΜ 3773/22, 3772/22 και 3771/22 στην παράνομη δέσμευση τριών περιοχών σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας μέχρι το τέλος του χρόνου!

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα μέχρι στις 30 Δεκεμβρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας η οποία σε δική της οδηγία προς ιπταμένους, αφού ακυρώνει τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ, περνά «γενεές δεκατέσσερις» την Τουρκία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μόνο η Αθήνα είναι αρμόδια να εκδίδει ΝΟΤΑΜ για το FIR Αθηνών, πως σε ορισμένα σημεία οι τουρκικές περιοχές μπαίνουν μέσα σε χώρο ελληνικής κυριαρχίας, ξεπερνά δηλαδή κάτω από τα δέκα ναυτικά μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου μια σειρά από ελληνικά νησιά ενώ επιπρόσθετα αντιβαίνει κάθε έννοια καλής πρακτικής, καθώς δεν νοείται δέσμευση περιοχής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό όμως που επισημαίνει ιδιαίτερα η Αθήνα στην δική της οδηγία προς ιπταμένους είναι ότι οι περιοχές που θέλει να δεσμεύσει η Τουρκία επηρεάζουν, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Πενταπόσταγμα, δύο αεροδιαδρόμους πολιτικών αεροσκαφών και συγκεκριμένα τον R19L995 (από Ρόδο προς Αθήνα) και τον G33 (από Αθήνα προς Λήμνο).

Η Αθήνα στη ΝΟΤΑΜ της τονίζει πως αυτοί οι δύο αεροδιάδρομοι εξυπηρετούν τόσο διεθνείς όσο και εγχώριες πτήσεις επιβατικών και εμπορικών πτήσεων.

Παρά ταύτα η Άγκυρα δεν φαίνεται να λαμβάνει και ιδιαίτερα σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων καθώς χθες οι τούρκοι πιλότοι δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των Eλλήνων χειριστών σε τέσσερις περιπτώσεις με αποτέλεσμα οι αναχαιτίσεις να εξελιχθούν σε αερομαχίες. Η Άγκυρα έστειλε χθες στο FIR Αθηνών 16 μαχητικά της, προσομοιώνοντας ακόμα και βομβαρδισμό καθώς μετά από καιρό εμφανίστηκαν και τουρκικά Φάντομ στο Αιγαίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.