Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπάρχουν περισσότερα αστέρια στο σύμπαν από κόκκους άμμου στη Γη αλλά... Τα δέντρα στη Γη είναι περισσότερα από τα αστέρια στον Γαλαξία μας

Ο αριθμός των αστεριών στον ουρανό και ο αριθμός των κόκκων άμμου στη Γη χρησιμοποιούνται και οι δύο για να εκφράσουν μια άπειρη ποσότητα α...





Ο αριθμός των αστεριών στον ουρανό και ο αριθμός των κόκκων άμμου στη Γη χρησιμοποιούνται και οι δύο για να εκφράσουν μια άπειρη ποσότητα από κάτι. Αλλά, ποιος απίστευτα μεγάλος αριθμός είναι μεγαλύτερος; Το πρώτο βήμα για να το απαντήσετε, φυσικά, είναι να υπολογίσετε τους αριθμούς που συγκρίνετε. Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Χαβάης βρήκε έναν τρόπο να προσδιορίσει τον αριθμό των κόκκων άμμου στη Γη, όπως αναφέρει το NPR.

Οι επιστήμονες δεν πήγαν σε μια παραλία με έναν μεγεθυντικό φακό και άρχισαν να μετρούν. Αντ’ αυτού, βρήκαν το μέσο μέγεθος ενός κόκκου άμμου και στη συνέχεια υπολόγισαν πόσοι από αυτούς τους κόκκους θα χωρούσαν σε ένα κουταλάκι του γλυκού.

Στη συνέχεια, πολλαπλασίασαν αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των κουταλιών του γλυκού που θα χρειάζονταν για να γεμίσουν όλες οι παραλίες και όλες οι έρημοι του πλανήτη. Η απάντηση; Υπάρχουν περίπου επτά πεντάκις εκατομμύρια, 500 τετράκις εκατομμύρια, κόκκοι άμμου στη Γη.
Υπάρχουν περισσότερα αστέρια στο σύμπαν απ’ ό,τι κόκκοι άμμου στη Γη

Όταν πρόκειται να προσδιορίσετε τον αριθμό των αστεριών στον ουρανό, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τι εννοείτε με τον όρο ουρανός. Αν εννοείτε απλώς τον ουρανό που μπορείτε να δείτε όταν κοιτάτε ψηλά τη νύχτα, η άμμος κερδίζει ξεκάθαρα. Υπάρχουν 9.096 αστέρια ορατά από τη Γη από έναν άνθρωπο με μέση όραση, σύμφωνα με το Sky & Telescope. Αλλά, αυτό είναι και από τα δύο ημισφαίρια. Από το ένα ημισφαίριο, το πολύ 4.548 είναι ορατά, ανάλογα με την εποχή, τον καιρό και τη φωτορύπανση.

Ωστόσο, αν εννοείτε όλα τα αστέρια του παρατηρήσιμου σύμπαντος, η εικόνα αλλάζει. Υπάρχουν περισσότεροι από 170 δισεκατομμύρια γαλαξίες γεμάτοι αστέρια, σύμφωνα με το Universe Today. Ο Γαλαξίας μας έχει 400 δισεκατομμύρια αστέρια. Άλλοι γαλαξίες εκεί έξω έχουν περισσότερα ή λιγότερα. Ορισμένοι σπειροειδείς γαλαξίες μπορεί να έχουν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο αστέρια και ορισμένοι ελλειπτικοί γαλαξίες έχουν 100 τρισεκατομμύρια.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, ορισμένοι νάνοι γαλαξίες έχουν πολύ λιγότερα αστέρια από τον Γαλαξία μας. Μια εκτίμηση του 2003 διαπίστωσε ότι υπάρχουν 70 χιλιάδες εκατομμύρια, εκατομμύρια, εκατομμύρια, εκατομμύρια αστέρια στο παρατηρήσιμο σύμπαν, ή ένα 7 και 23 μηδενικά, σύμφωνα με το NPR. Σε κάθε περίπτωση, τα αστέρια είναι περισσότερα από τους κόκκους άμμου.
 
Τα δέντρα στη Γη είναι περισσότερα από τα αστέρια στον Γαλαξία μας

Υπάρχουν και άλλες εκπληκτικές συγκρίσεις μεταξύ γήινων και ουράνιων αριθμών. Η μελέτη του 2015 με τίτλο «Χαρτογράφηση της πυκνότητας των δέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο», που δημοσιεύθηκε στο Nature, υπολόγισε ότι υπάρχουν 3,04 τρισεκατομμύρια δέντρα στη Γη, εκ των οποίων περίπου 1,30 τρισεκατομμύρια μόνο στα τροπικά ή υποτροπικά δάση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα δέντρα στη Γη από όσα είναι τα αστέρια στον Γαλαξία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.