Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απειλείται η κυριαρχία μας λέει ο ΥΠΕΞ των κατοχικών δυνάμεων σε Αν. Θράκη, Πόντο, Μικρασία, Κύπρο κλπ... Το Βερολίνο παγιδεύεται στις προβοκάτσιες της Ελλάδας

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο και τη Γερμανία, εξαπέλυσε η Άγκυρα μέσω του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείο...









Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο και τη Γερμανία, εξαπέλυσε η Άγκυρα μέσω του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτ.

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλήσεων η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα». Παράλληλα σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τόνισε πως το Βερολίνο είναι «απαράδεκτο να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, παρενοχλώντας τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως «παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου». Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα.


Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης του 1923 της Λωζάνης και του Παρισιού του 1947. Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Η Τουρκία δεν έχει μάτια στη γη κανενός. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην απειλή για την ασφάλεια του λαού μας παραβιάζοντας δημόσια τις πολύ σαφείς διατάξεις των διεθνών συνθηκών περί αφοπλισμού από την Ελλάδα. Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τανζού Μπιλγκίτ επισημαίνουν πως «οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.