Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η Φωτιά στην Εύβοια: Φουντώνουν επικίνδυνα οι φλόγες – Συντονιστικό στην Κύμη για ενίσχυση δυνάμεων!

Δυναμική είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειε...





Δυναμική είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από γη αλλά και αέρα, μέχρι που έπεσε το φως και αναγκαστικά σταμάτησαν να πετούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ενισχύονται από όλην τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Ήδη, το μέτωπο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σημεία για να το περιορίσουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Κύμη για να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και κάτω από ποια διάταξη θα προσεγγίσουν το μέτωπο καθώς οι φλόγες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο άνεμος στην περιοχή είναι ισχυρός.

Αυτήν την ώρα στο πλαίσιο του Συντονιστικού που συνεδριάζει ενεργοποιούνται και νέες δυνάμεις για να φτάσουν στην περιοχή από τους 5 νομούς της Περιφέρειας ενώ παράλληλα υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής, υδροφόρες από τους δήμους και την Περιφέρεια, όπως επίσης και μηχανήματα έργων, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία αλλά και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα στο μέτωπό της φωτιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό το χωριό Κρεμαστός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου έχει ήδη εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο χωριό Τραχήλι, ενώ με εντολή της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα και αρκετές δυνάμεις ακόμη και από τη Λαμία μεταφέρονται στη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.