Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού Λιμενικού -Στήνουν προβοκάτσια στο Αιγαίο με το μεταναστευτικό

«Το ελληνικό λιμενικό συνελήφθη στα χέρια ενώ απωθούσε το λαστιχένιο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά του Αϊβαλί. Ομάδες της τουρκ...









«Το ελληνικό λιμενικό συνελήφθη στα χέρια ενώ απωθούσε το λαστιχένιο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά του Αϊβαλί. Ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής επενέβησαν στα ελληνικά σκάφη που παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και άφησαν τους μετανάστες να πεθάνουν»

Αυτά είναι τα νέα ρεπορτάζ των Τούρκων που κατηγορούν για πολλοστή φορά την ελληνική πλευρά για επαναπροωθήσεις και βία εναντίον μεταναστών.

«Αγνόησαν το διεθνές δίκαιο. Έσπρωξαν το γεμάτο με μετανάστες σκάφος, του οποίου είχαν διαλύσει τη μηχανή, στα τουρκικά χωρικά ύδατα. «Σταματήστε» απάντησε στη σκληρή στάση των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας η τουρκική ακτοφυλακή. 45 μετανάστες, ανάμεσά τους ένα μωρό 15 μηνών, διασώθηκαν. Οι ομάδες της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στο Αϊβαλί ενήργησαν βάσει πληροφοριών» αναφέρουν τα...ρεπορτάζ και εντύπωση προκαλεί πως τα μίντια είχαν ειδοποιηθεί κι όλας και πήγαν με κάμερα!


Η ομάδα ειδήσεων του TRT παρακολούθησε τι συνέβη. Ισχυρίζονται μάλιστα πως όταν «οι ελληνικές δυνάμεις κατάλαβαν ότι καταγραφόταν η παρανομία τους, άρχισαν την παρενόχληση».

Και βέβαια οι…μαρτυρίες των μεταναστών συμπληρώνουν το «ρεπορτάζ» του TRT Haber:

«Φοβόμουν πολύ αυτό που έκαναν οι Έλληνες. Μας άφησαν να πεθάνουμε. Το είδατε κι εσείς. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Αλλά πήραν ό,τι είχαμε, μας πήραν τα χρήματα και τα τιμαλφή μας και μας έσπρωξαν πίσω. Μας έπιασαν, είπαν, επιστρέψτε στην Τουρκία. Έδεσαν τη βάρκα μας με σχοινί και την τράβηξαν προς την Τουρκία», ανέφερε ένας.

«Η ελληνική ακτοφυλακή με χτύπησε με ένα ραβδί. Μετά το είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, μας βοήθησαν και μας έσωσαν από τη θάλασσα» είπε ένας άλλος.

Και καλά όλα αυτά τα έχουμε ξαναδει και ξανακούσει είτε με ψαράδες είτε με μετανάστες...
Το σημαντικό είναι η εμπλοκή της ελληνικής με την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα των Τούρκων:

Ομάδες της ακτοφυλακής παρακολουθούσαν στιγμή προς στιγμή την παραβίαση των χωρικών υδάτων. Όταν οι ελληνικές δυνάμεις κατάλαβαν ότι καταγραφόταν η παρανομία τους, άρχισαν την παρενόχληση. Στην παραβίαση των συνόρων το Λιμενικό ανταποκρίθηκε αμέσως. Η πρόληψη έγινε με αιχμηρούς ελιγμούς κατά των ελληνικών στοιχείων.

Το εγχώριο σκάφος ταχείας απόκρισης κατηγορίας Kaan πήρε πολύ καλό βαθμό σε αυτόν τον αγώνα εναντίον ελληνικών σκαφών διπλάσιο από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.