Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Απερίσκεπτη περιπέτεια τυχόν επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία – «Προσπαθούμε να την σταματήσουμε»... Η Άγκυρα ανακοίνωσε επιχειρήσεις σε κουρδικά εδάφη

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να μην επιτεθεί στα εδάφη της βόρειας Συρίας, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μια «απερίσκεπτη περιπέτεια», την ...









Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να μην επιτεθεί στα εδάφη της βόρειας Συρίας, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μια «απερίσκεπτη περιπέτεια», την οποία η Γουάσινγκτον «προσπαθεί να σταματήσει».

«Αυξήσαμε τις διπλωματικές μας επαφές για να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, Μπάρμπαρα Λιφ και πρόσθεσε ότι «κάνουμε αδιάκοπες προσπάθειες για να πείσουμε την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την απερίσκεπτη περιπέτεια».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ερωτηθείσα εάν η Άγκυρα θα εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της λόγω των αμερικανικών προσπαθειών, η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: «Θα είμαι πολύ ειλικρινής, δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη διαβεβαίωση».

Αυτή η νέα αντιπαράθεση απεικονίζει τις επαναλαμβανόμενες εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, τη στιγμή που η Άγκυρα, επιπλέον, αντιτίθεται στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, υποψηφιότητες που υποστηρίζονται από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας.

Σημειώνεται, ότι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό τις επιχειρήσεις στα εδάφη που βρίσκονται κουρδικοί πληθυσμοί, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.