Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αργά τη νύχτα... Νέο Αμερικανικό χαστούκι στην τουρκία! «Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών δεν αμφισβητείται»...!!!

Σε ανακοίνωση προχώρησε τα μεσάνυχτα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις νέες απειλές από την Τουρκία. Η ανακοίνωση αναφέρει πως «η κυ...





Σε ανακοίνωση προχώρησε τα μεσάνυχτα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις νέες απειλές από την Τουρκία.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών αυτών δεν αμφισβητείται».

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει ότι «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και να επιλύουν τις διαφορές με διπλωματικό τρόπο», ενώ προτρέπει «τους Συμμάχους μας να αποφύγουν ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις».

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ», καταλήγει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Ελλάδα είναι πόλος ασφάλειας και σταθερότητας

Απάντηση στις ανεκδιήγητες αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα περί απειλών της κυριαρχίας της Τουρκίας από την Ελλάδα δίνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας είναι πόλος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

«Αναφορικά με πρόσφατες αιτιάσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.




Νωρίτερα την Τετάρτη, το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα». Επίσης επιτίθεται και στη Γερμανία και θεωρεί «απαράδεκτο να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.