Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία – Νέα πρόκληση: Το πρακτορείο Anadolu «κατασκοπεύει» την Ψέριμο... Τουρκικά «παπαγαλάκια»: Αφαιρέστε τη σημαία ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Και το πρακτορείο Anadolu στην προκλητική γραμμή Ερντογάν κατά της Ελλάδας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ έφθασε σε σημείο να «κατασκοπεύει» τ...




Και το πρακτορείο Anadolu στην προκλητική γραμμή Ερντογάν κατά της Ελλάδας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ έφθασε σε σημείο να «κατασκοπεύει» την Ψέριμο.

Το Anadolou δημοσίευσε σήμερα (22/6) φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνοδευόμενες από τον ισχυρισμό πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

««Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτήρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί.

Στην περιοχή όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν Ελληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια»», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Σε συνέχεια αυτών Τούρκος εμπειρογνώμονας τρομοκρατίας και ασφάλειας, πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο απόστρατος Σμήναρχος Gürsel Tokmakoğlu, σχολίασε τις εικόνες που τραβήχτηκαν από την περιοχή της Ψερίμου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το νησί Ψέριμος-Keçi ανήκει στην Τουρκία σύμφωνα με το 12ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης λόγω της απόστασής του από την τουρκική ηπειρωτική χώρα. Ο Tokmakoğlu είπε: "Διεκδίκησε το νησί μας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η ελληνική σημαία εκεί είναι έγκλημα. Είναι απαραίτητο να πούμε, "Αφαιρέστε τη σημαία από εδώ ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται". Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν εγκαταστάσεις με ισχυρά όπλα καλυμμένα. Βλέπω αντιαεροπορικά όπλα ».

Εξηγώντας ότι υπάρχουν 4 στρατώνες στο εν λόγω τμήμα του νησιού, δύο κεραίες και δύο γεννήτριες που είναι επίσης ορατές, ο Tokmakoğlu είπε: "Αυτό το μέρος έχει ηλεκτρισμό, νερό και καταφύγια για έως και 20 άτομα. Υπάρχει μια αποθήκη όπλων, αντιαεροπορικά όπλα, συρμάτινος φράχτης, δύο θέσεις προσγείωσης ελικοπτέρων, και περιοχή πρόσδεσης πλοίων. Εδώ τα βλέπουμε καθαρά αποδεικτικά στοιχεία για την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης Αυτή η στρατιωτική εγκατάσταση έχει το μήνυμά της ότι είναι ελληνική"



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.