Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φτιάνουν αφήγημα για εισβολή! Τουρκική Akşam: «Ιδού η στρατιωτική κατοχή στο Αιγαίο»... Πόνος και για την αντιαρματρική τάφρο στον Έβρο!

Η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες για να καλύψει τη δική της επιθετικότητα, γράφει τη τουρκική εφημερίδα Akşam...




Η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες για να καλύψει τη δική της επιθετικότητα, γράφει τη τουρκική εφημερίδα Akşam.

«Η Ελλάδα δεν απορρίπτει τις [τουρκικές] δηλώσεις περί οπλισμού των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα αυτοάμυνας.

»Σύμφωνα με τις συμφωνίες της Λωζάννης και των Παρισίων, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Υψάρα, η Αχικερία, το Μπατνόζ, η Ιλερίγιε, η Κελεμέζ, η Κως, η Ιλέκη, η Κερπέ, η Συμπέκη, η Ρόδος και η Μέις, που είναι ήδη οπλισμένες, πρέπει να αποστρατικοποιηθούν», γράφει η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα, χρησιμοποιώντας τουρκικά ονόματα για τα ελληνικά νησιά, και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η κυριαρχία της στα νησιά δεν έχει καμία σχέση με το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών.

»Ενώ αποδεχόταν την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου το 1993, η Ελλάδα διατύπωσε επιφυλάξεις ως προς την υποχρεωτική δικαιοδοσία σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν από στρατιωτικά μέτρα που σχετίζονται με “συμφέροντα εθνικής ασφάλειας”. (…) …αυτή η κατάσταση αποκάλυψε ότι η Αθήνα είχε σιωπηρά αποδεχτεί ότι η Ελλάδα είχε παραβιάσει τις υποχρεώσεις της από τη συνθήκη.

»Σε επιστολή που έστειλε στον ΟΗΕ τον Μάιο του 2021, η Ελλάδα δήλωσε ότι η Αθήνα απέρριψε πλήρως τις απόψεις της Τουρκίας για το θέμα.

»Η επιστολή ανέφερε, “Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αντίθετη με τις βασικές αρχές του δικαίου”».


Ο χάρτης που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα με τα νησιά που αμφισβητείται από την Τουρκία η ελληνική κυριαρχία εάν δεν αποστρατικοποιηθούν.

Η Ελλάδα σκάβει αντιαρματικά ορύγματα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Αναφέρθηκε», συνεχίζει η Akşam, «ότι η Ελλάδα άρχισε να σκάβει αντιαρματικά ορύγματα στις όχθες του ποταμού Meriç (Έβρος), που αποτελεί τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, και το μήκος του είναι 135 χιλιόμετρα.

»Έχει μαθευτεί ότι το πλάτος της αντιαρματικής τάφρου είναι 32 μέτρα και το βάθος 7 μέτρα.

»Υποστηρίχθηκε ότι με αυτή τη στρατιωτική δραστηριότητα η Ελλάδα αποσκοπεί να εμποδίσει τις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις να εισέλθουν στο έδαφος της Ελλάδας σε ενδεχόμενη θερμή σύγκρουση».

Οργή για τον Τούρκο διπλωμάτη που είπε ότι «η Ελλάδα έχει δίκιο» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Ο συνταξιούχος πρεσβευτής Yalım Eralp, ο οποίος στο παρελθόν είχε διπλωματικές αποστολές υψηλού επιπέδου στην Τουρκία και έγινε μέλος του [κεμαλικού] CHP πέρυσι, υπερασπίστηκε την Ελλάδα.

»Σχετικά με τον οπλισμό των νησιών, ο Eralp είπε, “Η κυριαρχία αυτών των νησιών δεν υπόκειται σε όρους. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Νησιά πέρα από τα 3 μίλια [από τις τουρκικές ακτές] ανήκουν στην Ελλάδα”».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.