Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προπολεμικής ΧΑΡΕΣ από τον Ερντογάν! Ελεύθεροι 71 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για το πραξικόπημα..!!!

 Αν τις επόμενες μέρες μοιράσει κι άλλες χάρες και ειδικά σε πιλότους, τότε μετράτε αντίστροφα! 71 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, καταδικα...



 Αν τις επόμενες μέρες μοιράσει κι άλλες χάρες και ειδικά σε πιλότους, τότε μετράτε αντίστροφα!

71 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, απελευθερώθηκαν με απόφαση του Εφετείου

Εβδομήντα ένας σπουδαστές τουρκικών στρατιωτικών σχολών, που είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, απελευθερώθηκαν έπειτα από απόφαση του Εφετείου, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά, 355 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών είχαν συλληφθεί μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που συνοδεύτηκε από πογκρόμ στις τάξεις του στρατεύματος.

Εκτοτε παρέμεναν στην φυλακή καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη.

Το Εφετείο με σημερινή του απόφαση ακύρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις για 116 από αυτούς και διέταξε την απελευθέρωση 71 κρατουμένων, επιβεβαίωσε ο Τζεμίλ Τσιτσέκ, δικηγόρος που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των υποθέσεων.

Η εκδίκαση των εφέσεων που αφορά τους υπόλοιπους συνεχίζεται.

Οι συγγενείς τους διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την φυλάκισή τους δηλώνοντας ότι οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών δεν είχαν κανέναν τρόπο να αντιταχθούν στις διαταγές που λάμβαναν.

«Καταδικάσθηκαν με βάση άδειους φακέλους. Η αθωότητά τους αποδείχθηκε, αλλά έχουν κλαπεί έξι χρόνια από την ζωή τους» σχολίασε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, ο οποίος προέβαλλε συστηματικά την υπόθεση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Κατά την απόπειρα πραξικοπήματος την νύκτα της 15ης προς την 16η Ιουλίου 2016, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επισήμως, εκτός των πραξικοπηματιών, και περισσότεροι από 2.000 τραυματίσθηκαν.

Το γεγονός έδωσε την ευκαιρία για εκτεταμένο πογκρόμ στην τουρκική κοινωνία και οδήγησε στην ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν.

Τα τουρκικά δικαστήρια έχουν μέχρι σήμερα καταδικάσει 4.891 ανθρώπους με κατηγορίες ότι είχαν σχέση με το πραξικόπημα και έχουν επιβάλει ποινές ισόβιας κάθειρξης σε περίπου 3.000 από τους κατηγορηθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.