Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ένταση επικρατεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.... Καμιά πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του ΝΑΤΟ»... Ανασκόπηση τουρκικού Τύπου 20–26/6/2022

  Το ρωσικό ειδησεογραφικό πόρταλ Regnum προβαίνει σε μια μερική ανασκόπηση των τουρκικών θεμάτων κατά την τελευταία εβδομάδα από 20 έως 26 ...

 



Το ρωσικό ειδησεογραφικό πόρταλ Regnum προβαίνει σε μια μερική ανασκόπηση των τουρκικών θεμάτων κατά την τελευταία εβδομάδα από 20 έως 26 Ιουνίου 2022.

Ένταση επικρατεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας

Το Bold Medya αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία για την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Υπάρχει μια ασύγκριτη κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία. Ταυτόχρονα, κατά καιρούς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κλιμάκωση του νεο-οθωμανικού ρεβιζιονισμού», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δήλωσε ειλικρινά την πρόθεσή της να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα.

«Καμιά πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του ΝΑΤΟ»

Στις ειδήσεις του NTV, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας Τύπου του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας στο Βέλγιο, είπε τα εξής:

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Σουηδία και τη Φινλανδία».

Εκφράζοντας την άποψη ότι η Τουρκία δεν είναι ενάντια στην πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ, ο Καλίν εξήγησε:

«Υπάρχουν μια σειρά από αρχές και διαδικασίες που συνδέονται με τη διαδικασία ένταξης στη συμμαχία. Αυτές οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν από όλες τις χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Ο Καλίν σχολίασε επίσης την τοποθέτηση φωτογραφιών του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των λογότυπων του PKK στη Σουηδία:

«Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα του πώς η τρομοκρατική οργάνωση PKK εξαπλώνεται και εξυψώνεται στη Σουηδία. Εάν, παρά αυτή την πρόκληση, η σουηδική κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για να τους εξαναγκάσει, τότε δεν θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις».

Η λίρα έχει αποδυναμωθεί, η ροή τουριστών έχει αυξηθεί

Η εφημερίδα Dünya γράφει ότι κατά τους πέντε μήνες του 2022, ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν την Τουρκία ανήλθε σε 12 εκατομμύρια 710 χιλιάδες 431 άτομα.

Από αυτούς: 11.301.602 είναι ξένοι τουρίστες, 1.408. 829 Τούρκοι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.

Το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε αύξηση 207% στις αφίξεις ξένων τουριστών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην κατάταξη των χωρών από τις οποίες ταξιδεύουν στην Τουρκία, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2022, η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση με ανάπτυξη 367%, η Βουλγαρία - δεύτερη με ανάπτυξη 335%, η Ρωσία - τρίτη με ανάπτυξη 49% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εκλογική επιστολή στα σχολεία της Άγκυρας

Το TR724 αναφέρει ότι το τμήμα δημόσιας εκπαίδευσης της περιοχής Τσανκάγια έστειλε επιστολή σε σχολεία στην Άγκυρα με θέμα «Υποδομές διαδικασίας ψηφοφορίας».

Η επιστολή ζητά πληροφορίες για την κατάσταση των σχολικών υποδομών για να καταστεί δυνατή η ψηφοφορία για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, όπως απαιτείται από το Τμήμα Οικογένειας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.



Η ανάγκη της Γερμανίας για τουρκική εργασία έχει αυξηθεί

Η εφημερίδα Sözcü γράφει ότι υπάρχει αυξανόμενη έλλειψη εργαζομένων σε τομείς που απαιτούν εξειδίκευση στη Γερμανία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση λείπουν δύο εκατομμύρια τέτοιοι ειδικοί. Λόγω του γεγονότος ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ απαιτούν υψηλότερους μισθούς, η Γερμανία άρχισε να στρέφεται προς την Τουρκία. Η Άγκυρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό και να συνάψει νέες συμφωνίες για να στείλει τους πολίτες της ως μετανάστες εργασίας. Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι Σύροι και Αφγανοί άρχισαν πρόσφατα να φεύγουν από την Τουρκία για τη Γερμανία, οι οποίοι βρίσκουν αμέσως δουλειά κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Τουρκία έστειλε αντιπροσωπεία στη Ρωσία

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετέβη στη Μόσχα για να συζητήσει το θέμα της επιτρεπόμενης αποχώρησης πλοίων με σιτηρά και αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Boryspil (Κίεβο).

Οι συνομιλίες έγιναν σε θετικό κλίμα. Υπήρχε η ιδέα της διεξαγωγής συνάντησης μεταξύ Τουρκίας, Ουκρανίας, Ρωσίας και ΟΗΕ για το θέμα των σιτηρών. Η Άγκυρα πήρε άδεια για να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μαριούπολης ένα τουρκικό πλοίο. Το φορτηγό πλοίο πλέει ήδη στη Μαύρη Θάλασσα. Πηγές πιστεύουν ότι πρόκειται για δήλωση καλής θέλησης. Συνεχίζονται επίσης οι προσπάθειες για την επίτευξη της αναχώρησης τουρκικών αεροσκαφών που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Boryspil.

regnum.ru
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.