Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Να το δούμε αυτό... Οι Ιταλοί μας προσφέρουν ΑΜΕΣΑ μέχρι και 2 έτοιμες κορβέτες Doha Class του Κατάρ!

Δημοσιογραφικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ιταλοί κάνουν μια άνευ προηγουμένου κίνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν το ελληνικό συμβόλα...





Δημοσιογραφικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ιταλοί κάνουν μια άνευ προηγουμένου κίνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν το ελληνικό συμβόλαιο. Καθώς δεν υπάρχει κάποιο πλοίο διαθέσιμο από πλευράς ιταλικού πολεμικού Ναυτικού προς άμεση διάθεση στη χώρα μας, φαίνεται πως έχουν έρθει σε συνεννόηση με το Κατάρ και μπορούν να μας προσφέρουν δυο από τα ήδη κατασκευασμένα πλοία Doha Class!

Προφανώς, αυτό αφορά κάποιο από τα πλοία 2,3 ή 4 που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία σε διάφορες φάσεις κατασκευής. Το αν προσφέρουν 1 ή 2, δίνει ευελιξία στην ελληνική πλευρά, καθώς μετά θα απομένουν μόνο 2 ή 3 πλοία για κατασκευή στην Ελλάδα.

Χωρίς να το έχουμε επιβεβαιώσει, οι Ιταλοί μάλλον προσφέρουν μια “τίμια” τιμή, πάντα σε συνεννόηση με τους Καταριανούς. Δηλαδή, τις δίνουν στην τιμή που αγοράστηκαν τα πλοία από το Κατάρ. Περισσότερα δεν μπορούμε να γράψουμε για τους όποιους οικονομικούς όρους, γιατί είναι λεπτομέρειες που ακόμη βρίσκονται υπό διαμόρφωση προφανώς.

Έτσι το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσε να παραλάβει 1 ή 2 υπερσύγχρονα πλοία, με δυνατότητα βολής πυραύλων ASTER 30 εντός του 2022 και του 2023 (λογικά με λίγη προσπάθεια ένα εντός του 2022 και άλλο ένα εντός του 2023). Η διαμόρφωση φυσικά που έχει επιλέξει το Καταριανό Ναυτικό δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι από τα πλέον ικανά πλοία σε αυτό το μέγεθος. Όπως έχουμε αναφέρει, πρέπει να το θεωρούμε φρεγάτα κι όχι κορβέτα. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.