Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

120χλμ φράχτη αποκτά ο Έβρος.... Τριπλασιάζεται σε μήκος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μεταναστευτικές ροές στη Θράκη, φυσικά και στη Ροδόπη, αρχίζουν ν’ αυξάνονται, αφού η στάθμη του ποταμού ...





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μεταναστευτικές ροές στη Θράκη, φυσικά και στη Ροδόπη, αρχίζουν ν’ αυξάνονται, αφού η στάθμη του ποταμού Έβρου έχει πέσει κι η παράνομη είσοδος στη χώρα μας καθίσταται πιο εύκολη, παρά την ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων με μέσα και προσωπικό τα τελευταία δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό ντοκουμέντο μη νόμιμων μεταναστών να περπατούν το μεσημέρι εντός των Υφαντών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι ομάδες πεζών αλλοδαπών έχουν αυξηθεί ξανά στο ορεινό όγκο του Νομού.

Στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στον Έβρο και τη συνοριογραμμή του βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 29/05 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα.

Συνομιλώντας με ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και την ΕΛΑΣ, ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, πως «αποτελούν μια πανίσχυρη ασπίδα προστασίας», η οποία ενισχύεται συνεχώς, προκειμένου «να συνειδητοποιήσουν εκείνοι που εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους ότι οι προσπάθειές τους είναι μάταιες».

Ο υπουργός υποστήριξε πως μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022 η ΕΛΑΣ έχει αποτρέψει την είσοδο σε πάνω από 40.000 μη νόμιμους μετανάστες στη χώρα. «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στη χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο. Η γειτονική χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στάθηκε και στη συνδρομή του Frontex στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, στέλνοντας μήνυμα πως η ΕΕ έχει αντιληφθεί πλέον ότι τα ελληνικά είναι κι ευρωπαϊκά σύνορα.

Όσο για τη στάση της Ελλάδας, υποστήριξε πως παραμένει σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και «δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα από οποιοδήποτε σημείο της», παραγνωρίζοντας όμως πως τα σύνορα σε άλλα σημεία της χώρας, όπως στα ελληνοβουλγαρικά, δεν είναι επαρκώς φυλασσόμενα.

Έβρος: Τριπλασιάζεται σε μήκος ο φράχτης

Τον τριπλασιασμό του φράχτη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε χιλιόμετρα, εξήγγειλε από θέσης του ο υπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Ο παλιός φράχτης ήταν 15 χλμ (σ.σ. επισκευάστηκαν σημεία που υπήρχαν φθορές), προστέθηκαν 25 χλμ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ξεκινάμε τώρα να προσθέσουμε άλλα 80 χλμ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να υπάρχει ένας πλήρης φράχτης. Παράλληλα, το ελληνικό λιμενικό έχει ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία έχουν όλη την τεχνολογία που χρειάζεται για να μπορούν να αποτρέπουν νόμιμα τις απόπειρες εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα», δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός υποστήριξε πως επί της παρούσας κυβέρνησης οι ροές μη νόμιμων μεταναστών έχουν μειωθεί κατακόρυφα, συγκεκριμένα πάνω από 90% σε σχέση με το 2019, παραγνωρίζοντας πάντως ότι εν μέρει η μείωση αυτή οφειλόταν και… στον κορωνοϊό, αφού τη μακρά περίοδο των lockdown και η κίνηση κυκλωμάτων διακίνησης μειώθηκε.

Εδώ μάλιστα, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων από την Ελλάδα, κατηγορώντας προσθετικά την αντιπολίτευση για προπαγάνδα.

Ικανοποίηση για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής

Τέλος, ικανοποίηση επικρατεί στη συνοριοφυλακή Έβρου για την ενίσχυση με 250 νέους αστυνομικούς. «Χαμογελάμε, γιατί δυναμώνουμε, 250 νέοι συνοριοφύλακες σε λίγους μήνες επιπλέον στον Έβρο. Νέα οχήματα και εξοπλισμό», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, υπογραμμίζοντας όμως πως «επιμένουμε σε ακόμη περισσότερα για να εδραιώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για μια ισχυρή συνοριακή φύλαξη, που δεν θα κινδυνεύει από απειλές και αποφάσεις γειτόνων».

Να σημειωθεί πως η επί δύο έτη εξαγγελία πρόσληψης 100 νέων μόνιμων συνοριακών φυλάκων για τα Τμήματα Σαπών και Ιάσμου παραμένει «κολλημένη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.