Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό, τουλάχιστον 1.000 νεκροί - «Σε κάθε δρόμο ακούς ανθρώπους να θρηνούν»

«Ήρθαν μερικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι σαφές τι άλλο μπορούν να κάνουν εκτός από το να μεταφέρουν τα πτώματα». Έτσι περι...



«Ήρθαν μερικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι σαφές τι άλλο μπορούν να κάνουν εκτός από το να μεταφέρουν τα πτώματα».

Έτσι περιέγραψε ένας Αφγανός την κατάσταση που επικρατεί σε ανατολικές περιοχές της χώρας, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

Ο σεισμός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτικές, ορεινές περιοχές των επαρχιών Πακτίκα και Χοστ κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και να συνθλίψουν τους ανθρώπους που κοιμούνταν μέσα σε αυτά.




Οι διασώστες σε ορισμένες περιπτώσεις έσκαβαν με γυμνά χέρια, αν πρώτα κατάφερναν να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς το αγροτικό ανατολικό Αφγανιστάν δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να φτάσει κανείς. Ο απολογισμός των νεκρών - τουλάχιστον 1.000 σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές - αναμένεται να αυξηθεί όσο η εικόνα γίνεται πιο σαφής.



«Ήταν λίγο μετά τη 01:30 όταν έγινε ο σεισμός. Φοβήθηκα. Προσπάθησα να βρω τους φίλους μου. Κάποιοι από αυτούς έχασαν τους συγγενείς τους. Ορισμένοι είναι καλά, αλλά τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε ο Ahmad Nour. «Μπορείς να ακούσεις παντού τις σειρήνες των ασθενοφόρων. Μίλησα με ανθρώπους. Είναι τόσο απογοητευμένοι. Έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βρίσκονται σε άθλια κατάσταση».



Οι μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο περιέγραψαν μια απελπιστική κατάσταση. «Σε κάθε δρόμο που πηγαίνεις, ακούς ανθρώπους να θρηνούν για το θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων», δήλωσε ένας δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.