Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Σουηδία δεν «ψαρώνει»: Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία για PKK

Η Σουηδία απαντά στην «παραπληροφόρηση» που έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή η Τουρκία αναφορικά με τις κατηγορίες που προσάπτει στη Στοκχόλμη ...









Η Σουηδία απαντά στην «παραπληροφόρηση» που έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή η Τουρκία αναφορικά με τις κατηγορίες που προσάπτει στη Στοκχόλμη για σχέσεις με το PKK.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινό tweet της η Σουηδή υπουργός εξωτερικών, Αν Λίντε, «η σουηδική κυβέρνηση του Ούλωφ Πάλμε ήταν η πρώτη μετά την Τουρκία που κατέταξε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, ήδη το 1984».

Από τη Στοκχόλμη εκτιμούν πως οι αντιρρήσεις που υψώνει η Τουρκία για την ένταξη τόσο της Σουηδίας, όσο και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έχουν να κάνουν με ένα «παζάρι» που κάνει η Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να λάβει ανταλλάγματα από την Ουάσινγκτον σε πεδία ενδιαφέροντός της.

Η Τουρκία επιμένει να επαναλαμβάνει σχεδόν καθημερινά πως η Σουηδία διατηρεί σχέσεις με το PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, όπως επίσης και με την άμεσα συνδεδεμένη με αυτό ομάδα ανταρτών στη Συρία, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που .ομως εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν ΑΝΟΙΧΤΑ οι Αμερικανοί!

«Το να δίνουμε κάθε είδους υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και επίσης να μας ζητάμε υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι, τουλάχιστον, ασυνεπές», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Τετάρτη. Ο Τούρκος ηγέτης είπε επίσης ότι η Άγκυρα ζήτησε την έκδοση 30 «τρομοκρατών» από τη Σουηδία.

Με πληροφορίες από Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.