Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

New York Times: Μήνυμα στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν – Απειλές για άλλα 17 πλοία

Για αντίποινα κάνουν λόγο και οι New York Times σε δημοσίευμά τους σχετικά με την κατάσχεση από το Ιράν των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσι...






Για αντίποινα κάνουν λόγο και οι New York Times σε δημοσίευμά τους σχετικά με την κατάσχεση από το Ιράν των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο.

«Τα δύο πλοία κατασχέθηκαν ως αντίποινα για την κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα τον Απρίλιο που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο κοντά στις ακτές της, με την κατάσχεση να γίνεται κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με αναφορές δύο ημιεπίσημων ιρανικών πρακτορείων ειδήσεων, Tasnim και Fars News που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», αναφέρουν οι NYT.

«Ιρανοί ειδικοί στον τομέα του πετρελαίου και της ενέργειας είπαν ότι η κατάσχεση των πλοίων ήταν ένα μήνυμα προς την Ουάσιγκτον ότι το Ιράν θα σκληρύνει τη στάση του εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν επιστρέψει στις πολιτικές μέγιστης πίεσης της εποχής Τραμπ και αρχίσει να κατάσχει δεξαμενόπλοια και φορτία αργού πετρελαίου που ανήκουν στο Ιράν», σημειώνει η εφημερίδα.

«Ο κύριος σκοπός είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στη Δύση ότι σε μελλοντικές κατασχέσεις τάνκερ θα υπάρχει ανάλογη απάντηση», δήλωσε ο Σίνα Αζόντι, αναλυτής του Ιράν στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον.

Το δημοσίευμα επικαλείται και έναν Ιρανό έμπορο πετρελαίου που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Οι Φρουροί οδήγησαν τα ελληνικά πλοία στα ιρανικά ύδατα κοντά στην ακτογραμμή, όπου έχουν αγκυροβολήσει. Έπειτα, μετέφεραν τα πληρώματα σε έναν ξενώνα στην ακτή, όπου και κρατούνται. Πλέον, έχουν αντικατασταθεί με ιρανικά πληρώματα και ενόπλους για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα παραμείνουν στη θέση τους».

Οι NYT αναφέρονται και στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο φέρεται να προειδοποίησε ότι «άλλα 17 δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία που πλέουν αυτή τη στιγμή στον Περσικό Κόλπο θα κατασχεθούν από το Ιράν, εάν δεν επιστραφεί το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που δέσμευσε η Ελλάδα τον περασμένο μήνα, καθώς και το φορτίο του».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.