Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NATO: Εurofighters και Mirage «τσάκωσαν» ρωσικά κατασκοπευτικά και οπλισμένα Su-27 πάνω από την Βαλτική

   Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εντοπίστηκε να «πλησιάζει» τον εναέριο χώρο της Γερμανίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με αποτέλεσμ...

  



Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εντοπίστηκε να «πλησιάζει» τον εναέριο χώρο της Γερμανίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με αποτέλεσμα το NATO να «σηκώσει» δύο Eurofighters για να το αναχαιτίσουν, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Συμμαχίας και της Ρωσίας.

«Ένα ρωσικό IL-20 Coot-A (αεροσκάφος αναγνώρισης) αναχαιτίστηκε από τον Συναγερμό Γρήγορης Αντίδρασης (QRA) πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα το Σαββατοκύριακο, με δύο Eurofighters να πέταξαν από την αεροπορική βάση Laage», ανέφεραν οι γερμανικές δυνάμεις στο NATO.

Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εκτός γερμανικού εδάφους χωρίς επεισόδια λόγω της ταχείας ανταπόκρισης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη 03 Μαΐου και πάλι πάνω από την Βαλτική Θάλασσα.

Δύο γαλλικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων Mirage 2000-5F με βάση την Εσθονία αναχαίτισαν τρία ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Αφού τα συστήματα ραντάρ του NATO εντόπισαν την άγνωστη ομάδα πτήσης, τα δύο μαχητικά «πέταξαν» από την αεροπορική βάση Ämari στην Εσθονία, όπου βρίσκονται επί του παρόντος.

Οι Γάλλοι πιλότοι αναχαίτισαν το αεροσκάφος, το οποίο αναγνωρίστηκε οπτικά ως ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Ilyushin Il-20M, και τη συνοδεία του που αποτελούνταν από δύο ελαφρά οπλισμένα μαχητικά Sukhoi Su-27 Flanker.

Μόλις ολοκληρώθηκε η οπτική αναγνώριση, τα γαλλικά μαχητικά συνόδευσαν την ομάδα πτήσης μακριά από τον εναέριο χώρο της Βαλτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.