Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχουν φάει τα λυσακά τους οι τούρκοι... Ενόχληση της Χουριέτ από την βάση του LNG στην Αλεξανδούπολη…

hurriyet.com.tr_ Εναλλακτικό σχέδιο από την Αθήνα κατά του ρωσικού φυσικού αερίου : Η Αλεξανδρούπολη αυτή τη φορά γίνεται βάση LNG Στο ...






hurriyet.com.tr_Εναλλακτικό σχέδιο από την Αθήνα κατά του ρωσικού φυσικού αερίου : Η Αλεξανδρούπολη αυτή τη φορά γίνεται βάση LNG

Στο πλαίσιο της μείωσης της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, έγινε στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας το πρώτο βήμα για τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η ελληνική πόλη Αλεξανδρούπολη που με το λιμάνι της, έχει καταστεί βάση μεταφορών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αυτή τη φορά ετοιμάζεται να παίξει ρόλο στην μείωση της εξάρτησης της νότιας Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Χτες στην πόλη Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, τελέστηκε η θεμελίωση του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας Κυριάκος Μητσοτάκης,. Κιρίλ Πετκοφ και Ντιμιτάρ Κοβασέφσκι, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι χάρη στο έργο που ονόμασε ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης θα αυξηθεί η σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη και πρόσθεσε πως “Οι εκβιασμοί της Μόσχας με το φυσικό αέριο απαιτούν επείγουσα συνεργασία στα Βαλκάνια”.

https://www.hurriyet.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.