Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έλληνας διοικητής στη FORSCOM – 750.000 Αμερικανοί υπό τις εντολές του

Έλληνας ο νέος επικεφαλής 750.000 Αμερικανών στρατιωτών της FORSCOM! Αποτελεί τον πιο υψηλόβαθμο Ελληνοαμερικανό αξιωματικό στις ΗΠΑ Ο ...









Έλληνας ο νέος επικεφαλής 750.000 Αμερικανών στρατιωτών της FORSCOM! Αποτελεί τον πιο υψηλόβαθμο Ελληνοαμερικανό αξιωματικό στις ΗΠΑ

Ο Ελληνοαμερικανός αντιστράτηγος Ανδρέας Πόππας προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει επικεφαλής της United States Army Forces Command (FORSCOM). Η προαγωγή και ο διορισμός του επιβεβαιώθηκε από την Σύγκλητο.

Ο στρατηγός Πόππας αυτή την στιγμή υπηρετεί ως διευθυντής του Κοινού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και σύμβουλος του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μίλεϊ.

Είναι ο ανώτερος Ελληνοαμερικανός αξιωματικός στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Διετέλεσε διοικητής της περίφημης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και έδρασε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Διατηρεί δεσμούς με την γενέτειρα και όπως δηλώνει ο ίδιος εμπνέεται από την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων το 1940-41. Το 2021 συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του ΟΧΙ.

Τώρα o Έλληνας στρατηγός θα είναι επικεφαλής της FORSCOM και υπεύθυνος για πάνω από 750.000 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του αμερικανικού στρατού και της εθνοφρουράς. Συμπλήρωσε ήδη 32 χρόνια υπηρεσίας ενώ έχει ευρεία μόρφωση.

Ακολουθεί video όπου ευχαριστεί από το Αφγανιστάν τους καθηγητές του στη σχολή εκπαίδευσής του:

Πηγή defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.