Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία προγραμματίζουν «κοινή βιομηχανία στον στρατιωτικό τομέα»

Στις 26 Μαΐου, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Στρατηγός Συνταγματάρχης Ζακίρ Χασάνοφ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία με ε...





Στις 26 Μαΐου, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Στρατηγός Συνταγματάρχης Ζακίρ Χασάνοφ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουχσίν Ντερέ.

Ο Στρατηγός Ζ. Χασάνοφ, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, σημείωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ των χωρών βασίζονται στη φιλία και την αδελφοσύνη.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Τουρκία σε στρατιωτικούς, στρατιωτικό-τεχνικούς και στρατιωτικούς τομείς εκπαίδευσης έχει επεκταθεί προκειμένου να αυξηθεί η αμυντική ισχύς του Αζερμπαϊτζάν και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που διασφαλίζει τη ‘σταθερότητα’ στην περιοχή.

Τονίστηκε ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των αρχηγών των δύο χωρών διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφών χωρών και ιδιαίτερη σημασία έχει η υποστήριξη της Τουρκίας στον στρατιωτικό τομέα, όπως σε όλους τους τομείς.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επόμενη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης κοινής βιομηχανίας στον στρατιωτικό τομέα και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των χωρών.

Τονίστηκε ότι η «Teknofest Azerbaijan» που διεξάγεται στο Μπακού έχει ιδιαίτερη σημασία.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και οι κύριοι τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.