Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για προειδοποίηση της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα!

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζεφ Φλέικ, στην Άγκυρα την Κυριακή, μετά από προειδοποίηση από την πλευρά των ΗΠΑ για πιθανές πράξ...









Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζεφ Φλέικ, στην Άγκυρα την Κυριακή, μετά από προειδοποίηση από την πλευρά των ΗΠΑ για πιθανές πράξεις αστυνομικής βίας σε διαδήλωση της τουρκικής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν μια ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας που περιείχε «αβάσιμες δηλώσεις» για τα μέτρα που έλαβε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με το Agerpres.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε το Σάββατο. Η αμερικανική πρεσβεία είχε επισημάνει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δακρυγόνα, κανόνια νερού και μη φονικά βλήματα στη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη και είχε προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν την περιοχή.

«Τουρκικά αντίποινα»

Την Κυριακή, η Τουρκία εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση στους πολίτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Τούρκοι πολίτες έλαβαν συμβουλές να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, καθώς οι αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου είχαν χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και πυρομαχικά σε παρόμοιες περιπτώσεις σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την ένοχη ετυμηγορία στην υπόθεση της πολιτικού της αντιπολίτευσης Κανάν Καφταντσίογλου, η οποία κατηγορήθηκε για προσβολή του προέδρου και του τουρκικού κράτους. Η διαδήλωση οργανώθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.