Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών: «Ο Πούτιν ετοιμάζεται να επεκτείνει τον πόλεμο μέχρι την Υπερδνειστερία»

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ μια ρωσική νίκη στο Ν...









Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να μην φέρει το τέλος του πολέμου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς», είπε η Χέινς στους νομοθέτες.

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν υπολόγιζε ότι η αποφασιστικότητα της Δύσης θα αποδυναμωνόταν με την πάροδο του χρόνου.

Μεταξύ άλλων η Χέινς ανέφερε: «Εκτιμούμε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά την οποία εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα ​​από το Ντονμπάς. Εκτιμούμε ότι οι στρατηγικοί στόχοι του Πούτιν πιθανότατα δεν έχουν αλλάξει, υποδεικνύοντας ότι η απόφαση στα τέλη Μαρτίου να επικεντρωθούν εκ νέου οι ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς είναι μόνο μια προσωρινή στροφή για την ανάκτηση της πρωτοβουλίας».

Η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι βραχυπρόθεσμοι στρατιωτικοί στόχοι του Πούτιν είναι η κατάληψη των δύο περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συν μιας ουδέτερης ζώνης γύρω τους, αλλά και η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων σε αυτό το τμήμα της χώρας από τα βόρεια για να εδραιωθεί ο ρωσικός έλεγχος σε μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και ταυτόχρονα να κρατήσει την περιφέρεια της Χερσώνας, από όπου προέρχονται οι υδάτινοι πόροι της Κριμαίας.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διακρίνουν επίσης ενδείξεις ότι ο Πούτιν θέλει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα μέχρι την Υπερδνειστερία, την κατεχόμενη από τη Μόσχα περιοχή της Μολδαβίας, ελέγχοντας έτσι όλο το παράκτιο μέτωπο της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, η Χέινς εκτίμησε πως ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, προκειμένου να επιτύχει όλους αυτούς τους στόχους.

«Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν τους περισσότερους από αυτούς τους βραχυπρόθεσμους στόχους τους επόμενους μήνες, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουν να επεκτείνουν τον έλεγχο σε μια χερσαία γέφυρα που εκτείνεται στην Υπερδνειστερία και περιλαμβάνει την Οδησσό χωρίς να ξεκινήσει κάποια μορφή κινητοποίησης, ενώ είναι ολοένα και πιο απίθανο να μπορέσουν να αποκτήσουν έλεγχο ταυτόχρονα στις δύο περιφέρειες [Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ] και στη ζώνη ασφαλείας που επιθυμούν τις επόμενες εβδομάδες», είπε η Χέινς.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα εγκρίνει τη χρήση πυρηνικών όπλων μόνο εάν αντιληφθεί υπαρξιακή απειλή για το ρωσικό κράτος ή το καθεστώς», πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.