Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βόμβα για Ερντογάν: Η Ελλάδα θα φτιάχνει φρεγάτες μαζί με τις ΗΠΑ – Τι έχει συμβεί

Ο Ερντογάν ανησυχεί με τις κινήσεις ενίσχυσης και αναβάθμισης του ελληνικού στόλου! Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ...







Ο Ερντογάν ανησυχεί με τις κινήσεις ενίσχυσης και αναβάθμισης του ελληνικού στόλου!

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα σχέδια που φέρεται να έχει η Ελλάδα για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού μέσω συμπαραγωγής φρεγατών με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Realnews και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, η χώρα μας προχωρά σε εξοπλιστική αντεπίθεση διαρκείας με δεκαετή σχεδιασμό που περιλαμβάνει συνεχή ανανέωση του στόλου με φρεγάτες και κορβέτες τελευταίας τεχνολογίας.

Μάλιστα, στο ελληνικό Πεντάγωνο γίνονται ήδη συζητήσεις ώστε το Πολεμικό Ναυτικό να εισέλθει στο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών FFGX – Constellation του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φρεγάτες των ΗΠΑ που θα ναυπηγηθούν το 2027 έχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι τα νέα πλοία που θα ενισχύσουν τον ελληνικό στόλο μετά τις γαλλικές FDI Belharra.

H πρόταση των ΗΠΑ που έφτασε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο αφορά την συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ναυπήγησης ώστε να αποτελέσει η φρεγάτα FFGX – Constellation το κοινό πλοίο των δύο χωρών για μετά το 2030.


Παράλληλα, σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων Ελλάδας και ΗΠΑ και αυτές δεν αφορούν μόνο την ενδεχόμενη ναυπήγηση Constellation στη χώρα μας αλλά και τη συμπαραγωγή ακόμη και στα ηλεκτρονικά αλλά και τα οπλικά συστήματα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα οποία παράγονται από μια πολυεθνική γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης.

Έτσι, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν σε μια ροή διαρκούς ανανέωσης του στόλου σε βάθος χρόνου και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην αγορά των φρεγατών Belharra και στον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

Λούζει «κρύος ιδρώτας» τον Ερντογάν!

Η Ελλάδα ενισχύεται και η Τουρκία έχει αρχίσει να αγχώνεται, με τον Ερντογάν να ανησυχεί τον Τούρκο πρόεδρο καθώς τα εξοπλιστικά σχέδια της χώρας μας τον έχουν κάνει να βλέπει εφιάλτες, αναζητώντας μάταια έναν τρόπο για να κερδίσει επικοινωνιακά ενόψει φυσικά και των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.