Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι φοβούνται ότι θα βομβαρδίσουμε την Κωνσταντινούπολη! «Δεν έχουμε αεράμυνα να μας σώσει»!

O Απόστρατος της αεροπορίας-αναλυτής Ερντογάν Καρακούς ανησυχεί για την αεράμυνα της Κωνσταντινούπολης Το εφιαλτικό για την Τουρκική αεροπο...









O Απόστρατος της αεροπορίας-αναλυτής Ερντογάν Καρακούς ανησυχεί για την αεράμυνα της Κωνσταντινούπολης

Το εφιαλτικό για την Τουρκική αεροπορία σενάριο να βρει τα επόμενα χρόνια απέναντί της, πάνω από το Αιγαίο τον Ελληνικό αεροπορικό στόλο με τα πιο σύγχρονα μαχητικά πάνω στην υφήλιο, φαίνεται ότι ήδη προκαλεί τρόμο.

Ο Απόστρατος αεροπορίας-αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, να ανησυχεί για την αεράμυνα της Κωνσταντινούπολης, καθώς πιστεύει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι απροστάτευτη απέναντι στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

Έτσι τον ακούμε να αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό να το ξέρουμε. Στόχος της Ελλάδας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να χτυπηθεί η αμυντική βιομηχανία της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Σε έρευνα που έκανε ένα Κέντρο Στρατηγικών μελετών που μελέτησε την δύναμη πυρός και των δύο πλευρών, αποκαλύφθηκε το εξής : Τριήμερος ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά σε αυτές τις δυο-τρεις μέρες για κάθε μία από τις πλευρές ενδεχομένως να έχει ένα καθημερινό κόστος 1 τρις δολαρίων».

Ανέφερε ότι, η Τουρκική Δημοκρατία υπερηφανεύεται για τις γέφυρες που κατασκευάζει «Έτσι δόξα τον Θεό εγκαινιάσαμε την γέφυρα του Τσανάκκαλε, ενώ έχουμε και άλλες τέσσερις γέφυρες στα στενά και στον κόλπο του Ίζμιτ». Αλλά αναρωτιέται:

«Που είναι λοιπόν η αεράμυνα για αυτές ; Που είναι η αεράμυνα για αυτές; Σήμερα τι υπάρχει (από αεράμυνα) ; Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε
Η Κωνσταντινούπολη που εμείς από την δεκαετία του 1960 ως την δεκαετία του 1990, την προστατεύαμε με πυραύλους ΝΙΚΗ, σήμερα είναι απροστάτευτη. Σήμερα είναι απροστάτευτη».

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία (TAF), βρίσκεται σε κρίση μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Η απόπειρα πραξικοπήματος οδήγησε σε μείωση στο μισό της ομάδας πιλότων της TAF, από 1.350 σε 680. Η TAF αναγκάστηκε να στρατολογήσει Πακιστανούς πιλότους για να εκπαιδεύσει τους δικούς της πιλότους F-16. Η TAF διαθέτει συνολικά 270 αεροσκάφη F-16C/D στο απόθεμά της, όλα μοντέλα Block 30/40/50.

Επιπλέον, ο τουρκικός στόλος F-16 έχει απασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό για περιπολία στα σύνορα από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου, αποστολές του αντικουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από το 2015 και για την υποστήριξη των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ιντλίμπ της Συρίας το 2020. Σημειωτέον, ότι αυτά τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια, ανάλογα με τις αναβαθμίσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.