Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαρκ Μάιλι: Αυξάνεται η πιθανότητα παγκοσμίου πολέμου – «Ξεκινήστε προετοιμασία» λέει ο Αρχηγός ΕΔ των ΗΠΑ

   MP    Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, είπε, στους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τη Στρατιωτική ...

  
MP
  



Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, είπε, στους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point το Σάββατο, να είναι προετοιμασμένοι για τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης και μια σειρά από νέες τεχνολογίες όπλων.

«Υπάρχει η πιθανότητα για μια σημαντική διεθνή σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Και αυτή η πιθανότητα αυξάνεται, δεν μειώνεται», είπε ο Μάιλι,

«Και αυτή τη στιγμή συμβαίνει μια θεμελιώδης αλλαγή στον ίδιο τον χαρακτήρα του πολέμου. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, και οι δύο σκοπεύουν να αλλάξουν πλήρως το σημερινό σκηνικό που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διδάσκει στον κόσμο ότι «η επιθετικότητα που μένει αναπάντητη ενθαρρύνει τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε ο αμερικανός στρατηγός.

«Ας μην ξεχνάμε ποτέ τη σφαγή που μόλις είδαμε στη Μπούτσα ούτε τη σφαγή που συνέβη στη Μαριούπολη. Και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη θυσία τους είναι να υποστηρίξουμε τον αγώνα τους για ελευθερία και να σταθούμε ενάντια στην τυραννία»», είπε ο στρατηγός.

Ο αστικός χαρακτήρας του πολέμου στην Ουκρανία είναι κάτι που ο Μάιλι βλέπει ως χαρακτηριστικό των μελλοντικών πεδίων μάχης, το οποίο θα είναι «πολύ περίπλοκο και ενάντια σε αόριστους εχθρούς που συνδυάζουν την τρομοκρατία και τον πόλεμο μαζί με τις συμβατικές δυνατότητες».

«Η τεχνολογία των όπλων θα αλλάξει επίσης δραματικά τις επόμενες δεκαετίες. Θα πολεμήσετε με ρομποτικά τανκς και πλοία και αεροπλάνα», πρόσθεσε ο Μάιλι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους δόκιμους αξιωματικούς.

Πηγή: Fox News / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.