Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτούς στηρίζει η Ρωσία... Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ζητούν από τις τηλεπαρουσιάστριες να εμφανίζονται στις εκπομπές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν χθες Πέμπτη (19/5) από τα τηλεοπτικά κανάλια του Αφγανιστάν να φροντίσουν ώστε οι παρουσιάστριες των τοπικών σταθμών να...








Οι Ταλιμπάν ζήτησαν χθες Πέμπτη (19/5) από τα τηλεοπτικά κανάλια του Αφγανιστάν να φροντίσουν ώστε οι παρουσιάστριες των τοπικών σταθμών να εμφανίζονται με καλυμμένα τα πρόσωπα στις εκπομπές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφότου οι αρχές διέταξαν τις γυναίκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, επιστρέφοντας έτσι στην πολιτική που ακολουθούσαν οι σκληροπυρηνικοί Ταλιμπάν και κλιμακώνοντας τους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών.

«Χθες συναντηθήκαμε με στελέχη των μέσων ενημέρωσης… Δέχτηκαν με χαρά τη συμβουλή μας», είπε ο Ακίφ Μαχάτζαρ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Ηθών και Αρετής, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters και υποστηρίζοντας ότι οι Αφγανοί θα αντιδράσουν θετικά σε αυτήν την απόφαση.

Μολονότι έκανε λόγο για «συμβουλή», πρόσθεσε ότι το μέτρο θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 21 Μαΐου. Δεν απάντησε σε ένα ερώτημα για τις συνέπειες που θα υποστεί όποιος δεν τηρήσει αυτή τη «συμβουλή».

Οι περισσότερες Αφγανές φορούν μαντίλα, για θρησκευτικούς λόγους, όμως πολλές στις αστικές περιοχές, όπως στην Καμπούλ, δεν καλύπτουν το πρόσωπό τους. Την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης των Ταλιμπάν (1996-2001) ήταν υποχρεωμένες να φορούν μπούρκα.

Ο Μαχάτζαρ είπε ότι οι παρουσιάστριες θα μπορούσαν να φορούν ιατρική μάσκα, όπως έκαναν την περίοδο της πανδημίας.

Μια εργαζόμενη σε τηλεοπτικό σταθμό, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι μέλη των Ταλιμπάν επισκέφθηκαν τα γραφεία την Τετάρτη. «Σήμερα, στο τμήμα της παραγωγής φορούσαν μάσκες, αλλά στο ειδησεογραφικό συνέχισαν όπως και πριν», είπε.

Ορισμένα κανάλια άρχισαν ήδη να εφαρμόζουν τον νέο κανόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.