Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα νεύρα μας τσατάλια...!!! Τουρκική Aksam: Αμφιβητεί την κυριαρχία της Λέσβου με πρόσχημα στρατιωτική άσκηση

Νέο δημοσίευμα της τουρκικής Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης Συνεχίζει να κλιμακώνει τη...






Νέο δημοσίευμα της τουρκικής Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης

Συνεχίζει να κλιμακώνει την προκλητική στάση της η Άγκυρα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam να θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».

Μάλιστα, δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης, τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Μάλιστα, η εφημερίδα Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.