Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τις μετρήσανε οι κομπλεξικοί... Τουρκία: Ο γκρίζος λύκος Μπαχτσελί θεωρεί «προβληματικό» ότι το Κογκρέσο χειροκρότησε τον Μητσοτάκη... 37 φορές!

Σε ένα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκ...









Σε ένα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι στην Άγκυρα έχουν ενοχληθεί πολύ από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ.

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε την Δευτέρα (23.05.2022), μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι για εκείνον «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια» και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συναντηθεί μαζί του, πήρε την σκυτάλη ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί – σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Sabah – ανέφερε: «Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος απέναντι στην Τουρκία».

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – σύμφωνα πάντα με την Sabah – επανέλαβε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση δύο κρατών, φτάνοντας στο σημείο να πει το ανεκδιήγητο: «Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός αλλά ο τουρκισμός»!!!

Παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στην συμμαχία των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης επειδή κατά τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν σηκώνουν τους τόνους έναντι της Ελλάδας, φανερώνοντας ίσως με αυτό τον τρόπο ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι ένα από τα πεδία αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών του 2023 στην Τουρκία.

Εντωμεταξύ οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – όπως ήταν αναμενόμενο – είναι πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, με σχεδόν πανομοιότυπο τίτλο, δηλαδή της ρήση του Τούρκου Προέδρου. «Για εμένα πια δεν υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Μητσοτάκης» αναφέρει σε δημοσίευμα της για τον Τούρκο πρόεδρο η Aksam. 

Όμως πέραν των πρωτοσέλιδων, οι δηλώσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απασχόλησαν και τις βράδυνες ενημερωτικές εκπομπές, με αναλυτές στην Τουρκία να αποδίδουν την ενόχληση του προέδρου στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.