Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σάλος στη Γαλλία: Η αντιπρόεδρος του κόμματος του Μακρόν χρέωνε το κράτος 2.000 ευρώ το μήνα για εσώρουχα

  Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία λίγο καιρό μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς παραιτήθηκε από βουλευτής η Coralie Dubost, αντιπρόεδρος το...




 


Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία λίγο καιρό μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς παραιτήθηκε από βουλευτής η Coralie Dubost, αντιπρόεδρος του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν «Δημοκρατία Εμπρός!», γιατί κατηγορείται ότι σπαταλούσε το λιγότερο 2.000 ευρώ το μήνα από το γαλλικό κράτος, ώστε να αγοράσει εσώρουχα και ρούχα.

Σύμφωνα με το theage.com.au, ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart δημοσίευσε έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, στην οποία αναφέρεται ότι η Dubost όχι μόνο καταχράστηκε τα χρήματα, αλλά ταυτόχρονα ζητούσε από τους συνεργάτες της να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει πως η 39χρονη χρέωνε αγορές εσωρούχων αξίας 1.500 έως 2.000 ευρώ, ενδυμάτων και ταξιδιών στις δαπάνες των περίπου 5.374 ευρώ μηνιαίως, που δικαιούται ως βουλευτής και οι οποίες αφορούν μόνο στα επίσημα καθήκοντα των αντιπροσώπων του γαλλικού λαού στην Εθνοσυνέλευση, την στιγμή που ο ετήσιος μισθός των Γάλλων βουλευτών κυμαίνεται στις 86.000 ευρώ ή κάπου 7.200 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, η έκθεση σημειώνει πως η πρώην βουλευτής πήρε τραπεζικό δάνειο το 2019 για να καλύψει μια υπερανάληψη 7.000 ευρώ και έκτοτε έπαιρνε δάνεια για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής της.
Η «συγγνώμη» που δεν έπεισε

Η Coralie Dubost μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική, όμως με βάση τις αντιδράσεις στο εξωτερικό, φέρεται ότι δεν έχει πείσει. Ιδιαίτερα από την στιγμή, που το λιγότερο το 37% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Μελανσόν που έχασε στις προεδρικές εκλογές, αντιπολιτεύεται καλύτερα την Λεπέν σε σχέση με τον Μακρόν, ο οποίος την κέρδισε.

«Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τον πολιτικό βίο και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα ενόψει των εκλογών και γενικότερα τη δημοκρατία», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, 48 ώρες μετά την αποκάλυψη της έκθεσης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις που έκανε, είπε ότι «ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνισσα (…) Υπάρχουν ρούχα για την Εθνοσυνέλευση και προσωπικά ενδύματα… Δεν φοράω τα ίδια ρούχα στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή».

Σημειώνεται, πως η Coralie Dubost είναι πρώην στέλεχος σχολής διοίκησης επιχειρήσεων, θεωρούνταν ανερχόμενο πολιτικό «αστέρι» στη Γαλλία, ενώ την είχε επιλέξει προσωπικά ο Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.