Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιους αμερικανικούς στόχους θα χτυπούσε η Μόσχα, σε πυρηνικό πόλεμο - Το Απίστευτο ρεπορτάζ της ρωσικής κρατικής TV..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ... Φεβρουάριος 2019: Εναν χάρτη με αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, ...


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...




Φεβρουάριος 2019: Εναν χάρτη με αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, που θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος πρόβαλε το ρωσικό κρατικό κανάλι, προκαλώντας αίσθηση.

Ανάμεσα στους στόχους είναι το Πεντάγωνο και το προεδρικό θέρετρο Camp David στο Μέριλαντ, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υπερηχητικός πύραυλος που ετοιμάζει η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει αυτούς τους στόχους σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ανέφερε το ρωσικό ρεπορτάζ, αν εκτοξευθεί από υποβρύχιο.




Ο Ντμίτρι Κεσέλιοφ, παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία προβλήθηκε αυτό το ρεπορτάζ, παρουσίασε έναν χάρτη των ΗΠΑ και έδειξε αρκετούς στόχους τους οποίους- σύμφωνα με τον ίδιο- θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Ο Ρώσος δημοσιογράφος περιέγραψε τους στόχους ως προεδρικά ή στρατιωτικά κέντρα διοίκησης. Ομως, ανάμεσά τους ήταν το Fort Ritchie, ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Μέριλαντ που έκλεισε το 1998, η στρατιωτική βάση McClellan στην Καλιφόρνια, που έκλεισε το 2001, και το Jim Creek, μια βάση επικοινωνιών του ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι στρατιωτικά έτοιμη για μια κρίση σαν εκείνη των πυραύλων της Κούβας, αν οι ΗΠΑ επιθυμήσουν κάτι τέτοιο. Η Ρωσία φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF. Σε τέτοια περίπτωση, δήλωσε ο Πούτιν, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει τοποθετώντας υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους σε υποβρύχια κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε ότι δεν έχει άμεσα πλάνα για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων στην Ευρώπη και απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.