Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ... Πίσω του κρύβεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εισηγείται πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία

Επιστολή που συντάχθηκε τον Μάρτιο προς το Κογκρέσο - Στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται πως μια πώληση F-16 στην Άγκυρα πιθανόν να ενδυνάμωνε...










Επιστολή που συντάχθηκε τον Μάρτιο προς το Κογκρέσο - Στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται πως μια πώληση F-16 στην Άγκυρα πιθανόν να ενδυνάμωνε την ενότητα του ΝΑΤΟ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ όμως η ΕΓΚΡΙΣΗ από το ΚΟΓΚΡΕΣΟ που θα πεί ΟΧΙ...

Σε κίνηση που μαρτυρά διάθεση σύσφιξης των σχέσεων με την Τουρκία ενδέχεται να προχωρήσει το επιτελείο Μπάιντεν. Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο.

Το Κογκρέσο, όμως, δεν έχει υποστηρίζει, ακόμη τουλάχιστον, τη συμφωνία.

Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 της Lockheed Martin και σχεδόν 80 εξοπλιστικά συστήματα για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων πολεμικών αεροσκαφών της.

Η Ουάσιγκτον έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να εκφράσει ανοιχτά οποιαδήποτε θέση για πώληση, λέγοντας ότι πρέπει να ακολουθηθεί η σχετική τυπική διαδικασία.

Η πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία αποτελεί περίπλοκο ζήτημα από τη στιγμή που η Άγκυρα απέκτησε τα ρωσικής κατασκευής S-400, γεγονός που οδήγησε τις ΗΠΑ σε ενεργοποίηση κυρώσεων, συγκεκριμένα στον αποκλεισμό της Τουρκίας από την προμήθεια των αμερικανικών F-35.

Η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ημερομηνία την 17η Μαρτίου και υπογράφεται από τη σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας Naz Durakoglu.

«Υπάρχουν οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα που υποστηρίζονται από τη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας », αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στη σχετική επιστολή.

«Η προτεινόμενη πώληση θα απαιτήσει και έγκριση του Κογκρέσου», σημειώνεται ακόμη στην επιστολή, κάτι που προφανώς και δεν θα συμβεί κι έτσι ούτε η τουρκία θα πάρει f-16 και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα νίπτει τας χείρας του..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.