Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλη-φάντασμα η Σανγκάη: Ρομπότ περιπολούν στους δρόμους, ζώα θανατώνονται λόγω Covid, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς σκληρής καραντίνας στη Σανγκάη, μετά από έξαρση της Όμικρον. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα επιβ...









Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς σκληρής καραντίνας στη Σανγκάη, μετά από έξαρση της Όμικρον.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα επιβάλλει τόσο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μάλιστα, μέχρι τον περασμένο μήνα υιοθετούσε πιο χαλαρή προσέγγιση από άλλες κινεζικές πόλεις.

Οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές και μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ρομπότ-σκύλοι και drones περιπολούν στους άδειους δρόμους, κάτοικοι ουρλιάζουν μέσα στη νύχτα, κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές μαζεύουν τα ζώα όσων είναι θετικοί στον ιό και χωρίζουν παιδιά από τους θετικούς γονείς τους.

Δυστοπία στους δρόμους της Σανγκάης

Ένα κατοικίδιο σκυλί ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας στη Σανγκάη σε ένα περιστατικό που πυροδότησε οργή στο διαδίκτυο. Ο λόγος ήταν η θετική διάγνωση του αφεντικού του.

Σε άλλο βίντεο, φαίνεται ένας άνδρας που φορά προστατευτική στολή να χτυπά μια γυναίκα, ενώ είναι πολλά τα βίντεο που δείχνουν εργαζομένους να μαζεύουν ζώα, επειδή οι ιδιοκτήτες τους νόσησαν με Covid-19, με βίαιο τρόπο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τα ζώα αυτά θανατώνονται.

Επίσης, κυκλοφορούν βίντεο που προκαλούν ανατριχίλα, καθώς απεικονίζουν τους άδειους δρόμους της πόλης ενώ ακούγονται ουρλιαχτά ανθρώπων. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πολίτες διαμαρτύρονται σπάζοντας τη σιωπή με κόρνες.

Η Σανγκάη είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα. Ρομπότ σκυλιά και drones περιπολούν στους δρόμους και τους ουρανούς της, επιβάλλοντας το αυστηρό lockdown στους 26 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης. Τα ρομπότ σκυλιά ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα drones πετούν στον ουρανό, έρχονται κοντά σε όσους εντοπίζουν να βρίσκονται έξω και τους ζητούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.