Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι Έλληνες μας τρύπησαν σε Ντάτσα και Νταλαμάν»... Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της…

Άγκυρα. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρθηκε στις προκλητικές πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπο...








Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρθηκε στις προκλητικές πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τα τουρκικά παράλια στις 26-28 Απριλίου, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις αντιμετωπίστηκαν.

«Ενώ η Ελλάδα είναι το μέρος που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορούν τη χώρα μας για αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστο με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπιλγκίτς έδωσε γραπτή απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ελλάδας για παραβίαση του εναέριου χώρου και υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα επεισόδια μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου «δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις τουρκικές ακτές μεταξύ 26-28 Απριλίου, παραβιάζοντας επανειλημμενα τον τουρκικό εναέριο χώρο στους Διδύμους, Ντάτσα και Νταλαμάν.

Ο Μπιλγκίτς δήλωσε:

«Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Ενώ η Ελλάδα ήταν το μέρος που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορείς τη χώρα μας για αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστο με τη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας που έχουν προκύψει πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών.

Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά».

Από την άλλη, ο Μπιλγκίτς δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους του εναέριου χώρου της, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

aksam.com.tr
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.