Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα της Παμμακεδονικής θα τιμήσει τον Μπομπ Μενέντεζ

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ θα τιμήσει το Διεθνές Ιδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος» της Παμμακεδονικής Ενωσ...







ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ θα τιμήσει το Διεθνές Ιδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος» της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, στις 2 Μαϊου.

Η απονομή θα γίνει από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Διονύση Πασχάλη, ο οποίος έρχεται από την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πολιτικό το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας, 2 Μαϊου, στο γραφείο του τελευταίου στη Νέα Ιερσέη.

Ο κ. Μενέντεζ, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, θερμός υποστηρικτής των ελληνικών και κυπριακών δικαίων και έντονος επικριτής της Τουρκίας.

Τον κ. Πασχάλη θα συνοδεύουν κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό γερουσιαστή, οι: Παναγής Μιτούλης, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, καθώς και ιδρυτικό στέλεχος και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Τριάδος στην πόλη Εγκ Χάρμπορ της Ν. Ιερσέης, Δρ Γεώργιος Αχταρίδης, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, από τη Φιλαδέλφεια και Παύλος Κοτρότσιος, εκδότης της «Hellenic Times» («Χελένικ Τάιμς»).Ο Διονύσης Πασχάλης (αριστερά) με τον Ελληνοαμερικανό ομοσπονδιακό βουλευτής από τη Φλόριδα, Γκας Μπιλιράκη

Ο κ. Πασχάλης, γεννημένος στην Πιερία, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό στο χώρο των επενδύσεων. Το 2009 δημιούργησε τη φαρμακευτική εταιρεία Vaigormed και συνεργάζεται με διάφορες πολυεθνικές.

Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, με τη σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος που φέρει το όνομά του και το οποίο διοργανώνει ενημερωτικά συνέδρια προς στήριξη της υγείας, παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, βοηθά στην αποπεράτωση, ή συντήρηση χώρων παροχής υγειονομικής περίθαλψης και παιδείας, ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το φιλανθρωπικό έργο του κ. Πασχάλη επιβραβεύτηκε από σχολεία, οργανισμούς και επίσημους φορείς, ενώ το 2012 ανακηρύχτηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» και χαρακτηρίστηκε «Σύγχρονος Ευεργέτης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πασχάλης έγινε αρωγός του προγράμματος «μελέτης της γραφής των ελληνικών επιγραφών της Αρχαίας Μακεδονίας» στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου οι ερευνητές να έχουν ένα μεθοδολογικό εργαλείο που θα τους επιτρέπει να χρονολογούν και άρα να αξιοποιούν ιστορικά με πιο ασφαλή και αξιόπιστο, από ό,τι συνέβαινε έως σήμερα, τρόπο τις πάσης φύσεως πληροφορίες.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών. Με δικές του δαπάνες στηρίζει το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα. ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.