Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι θα συμβεί αν όλες οι πυρηνικές κεφαλές που υπάρχουν στον πλανήτη πυροδοτηθούν την ίδια στιγμή

Καθίσατε ποτέ μια μέρα και σκεφτήκατε: «Πώς θα ήταν αν η ανθρωπότητα αποφάσιζε να πυροδοτήσει όλες τις πυρηνικές βόμβες στη Γη ταυτόχρονα;»...








Καθίσατε ποτέ μια μέρα και σκεφτήκατε: «Πώς θα ήταν αν η ανθρωπότητα αποφάσιζε να πυροδοτήσει όλες τις πυρηνικές βόμβες στη Γη ταυτόχρονα;». Φυσικά, όχι. Αυτό θα ήταν κάτι απολύτως τρελό για τον πλανήτη. Και γιατί να έκανε κάποιος μια τέτοια σκέψη θα προσθέταμε εμείς.

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία εισέρχεται στον τρίτο μήνα του, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται ότι θα μπορούσε να συμβεί ένας πυρηνικός Παγκόσμιος Πόλεμος. Από την αρχή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τους παγκόσμιους ηγέτες ότι η επέμβαση θα έχει τεράστιες συνέπειες, λέγοντας: «Αν το κάνετε, θα αντιμετωπίσετε συνέπειες μεγαλύτερες από ό,τι έχει αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε από εσάς στην ιστορία».

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να επαναλαμβάνει αυτές τις προειδοποιήσεις. Μιλώντας σε Ρώσους νομοθέτες την Τετάρτη 27/4, άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον οποιουδήποτε προσπαθήσει να παρέμβει.

«Εάν κάποιος από το εξωτερικό προσπαθήσει να παρέμβει στην Ουκρανία και να δημιουργήσει στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία, η απάντησή μας θα είναι αστραπιαία», είπε. «Έχουμε όλα τα εργαλεία [για να απαντήσουμε] για τα οποία κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί. Και δεν θα καυχηθούμε γι’ αυτά, θα τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί».

Αλλά, τι θα συνέβαινε στην (εξαιρετικά απίθανη) περίπτωση που όλες οι πυρηνικές βόμβες έσκαγαν ταυτόχρονα;

Το παρακάτω άκρως ανησυχητικό βίντεο του Kurzgesagt – In a Nutshell έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το απόλυτο viral μιας και παρουσιάζει γλαφυρά πώς, πρακτικά, θα εξαφανιστεί η ζωή πάνω στη Γη στην περίπτωση ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Αυτό το πολύχρωμο και απόλυτα συναρπαστικό 8λεπτο βίντεο έχει ήδη προβληθεί πάνω από 26 εκατομμύρια φορές στο YouTube.



Αν δεν έχετε οκτώ λεπτά στη διάθεσή σας, επιτρέψτε μας να αναλύσουμε εν συντομία μερικά από τα οδυνηρά βασικά σημεία που αναδεικνύει.Από το 2019, υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα στον πλανήτη Γη.

  • Θα χρειάζονταν μόλις τρεις πυρηνικές κεφαλές για να καταστραφεί μία από τις 4.500 πόλεις της Γης, δηλαδή 13.500 βόμβες συνολικά, από τις οποίες θα έμεναν 1.500.
  • Οι 15.000 πυρηνικές κεφαλές ισοδυναμούν με 3 δισεκατομμύρια τόνους TNT και 15 φορές την ενέργεια του ηφαιστείου Κρακατόα, της ισχυρότερης ηφαιστειακής έκρηξης που έγινε ποτέ.
  • Όταν εκραγεί θα δημιουργούσε μια πύρινη σφαίρα 50 χιλιομέτρων και θα δημιουργούσε ένα ωστικό κύμα που θα εξαφάνιζε τα πάντα σε ακτίνα 3.000 χιλιομέτρων.
  • Η έκρηξη θα ακουγόταν σε όλο τον κόσμο και το κύμα πίεσης θα κυκλοφορούσε σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες εβδομάδες.
  • Το μανιτάρι θα έφτανε μέχρι τις άκρες της γήινης ατμόσφαιρας και θα βρισκόταν κοντά στο διάστημα.
  • Αν εκρήγνυτο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική θα δημιουργούσε πυρκαγιά που θα έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο.
  • Η ακτινοβολία θα σκότωνε τα πάντα εντός της ακτίνας της έκρηξης και το περιβάλλον για εκατοντάδες χιλιόμετρα είναι πλέον ακατοίκητο.
  • Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχει καταστραφεί εντελώς και το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο είναι τώρα εξαιρετικά ραδιενεργό, αλλά θα εξαφάνιζε εντελώς την ανθρωπότητα.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο που προβλέπει το βίντεο. Αν οι άνθρωποι εξορύσσουν κάθε ίχνος ουρανίου στον πλανήτη και δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βόμβες θα ήταν καταστροφικό.

  • Πιστεύεται ότι υπάρχουν 35 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου στη Γη που είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν το ισοδύναμο 10 δισεκατομμυρίων βομβών Χιροσίμα.
  • Για άλλη μια φορά, αν πυροδοτούνταν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η μισή Νότια Αμερική θα μπορούσε να δει την έκρηξη.
  • Αν δημιουργούσε έναν κρατήρα 100 χιλιομέτρων με συντρίμμια που θα εκσφενδονίζονταν τόσο μακριά που κάποια από αυτά θα κατέληγαν στο διάστημα.
  • Θα σκότωνε τα περισσότερα μεγάλα ζώα και θα προκαλούσε πύρινες καταιγίδες σε όλο τον πλανήτη και σεισμούς, ισχυρότερους από οτιδήποτε έχει καταγραφεί ποτέ, που θα αποδεκάτιζαν τις πόλεις.
  • Το σύννεφο τέφρας που θα δημιουργούσε θα τύλιγε τον πλανήτη και θα εμπόδιζε το ηλιακό φως να φτάσει στην επιφάνεια, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χειμώνα που θα έριχνε τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για δεκαετίες.
  • Όλη η ζωή στη Γη θα εξαφανιζόταν. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα καταστρεφόταν χάρη στα συντρίμμια. Θα μπορούσατε να επιβιώσετε αν ήσασταν υπόγεια ή υποβρύχια, αλλά μόνο για όσο διαρκούσαν οι προμήθειές σας.
  • Θα χρειαστούν εκατομμύρια χρόνια για να επανεμφανιστεί οποιαδήποτε μορφή ζωής στον πλανήτη.

Ναι… όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά, έτσι δεν είναι; Ας ελπίσουμε μόνο ότι όσοι έχουν τη δύναμη να μην εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος θα επανέλθουν στη λογική.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.