Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Στρατός στα νησιά... Απειλητικές κινήσεις και προς την Κύπρο το επόμενο διάστημα!

Πλέον τον όρο “προκλήσεις” έχει διαδεχτεί ο όρος “απειλές”, κι αυτός προτάσσεται πια από την κυβέρνηση σε όλες τις επαφές με τους ευρωπαϊκο...






Πλέον τον όρο “προκλήσεις” έχει διαδεχτεί ο όρος “απειλές”, κι αυτός προτάσσεται πια από την κυβέρνηση σε όλες τις επαφές με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, όπου καταγγέλλει το κρεσέντο των επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας κατά της χώρας μας.

Ο κίνδυνος… ατυχήματος ή εσκεμμένου, τετελεσμένου συμβάντος είναι ορατός στην Αθήνα, με την Τουρκία να βάζει τορπίλες στην δήθεν διάθεση της για ένα ήρεμο καλοκαίρι και μια ήρεμη τουριστική σεζόν.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά, μετά τις συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις, ενώ σε κατάσταση συναγερμού έχουν περέλθει μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας όλων των Κλάδων. 

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν;

Έμπειροι διπλωματικοί παράγοντες και πηγές  βλέπουν πίσω από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας διάθεση του Ερντογάν να εκβιάσει συνομιλίες για ενεργειακή μοιρασιά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Βλέποντας την περιοχή να αποκτά προστιθέμενη αξία ως ενεργειακή εναλλακτική πηγή και με δεδομένο ότι γνωρίζει ότι η περιοχή δεν μπορεί να “αξιοποιηθεί” από την Τουρκία – βλέπε εμπόδια: ΑΟΖ κ.α. – εκτιμάται ότι ίσως επιχειρεί να δημιουργήσει ακόμη και τετελεσμένα γεγονότα, προσδοκώντας ότι έτσι θα αναγκάσει όλους τους παίχτες της περιοχής να συνομιλήσουν μαζί του.

Πηγές με γνώση των θεμάτων αυτών, δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα, να υπάρξουν “απειλητικές” κινήσεις και προς την Κύπρο.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι “μέσω του Πούτιν” ο Ερντογάν αισθάνεται αυτή τη στιγμή ισχυρός και επιχειρεί να πιέσει καταστάσεις” δηλώνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα εκτιμούν ότι πρόκειται και για μια κίνηση πυγμής από την πλευρά του Ερντογάν, μία απάντηση στην πίεση που νιώθει από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και άλλους παράγοντες, για τη στάση του σε σχέση με τη Ρωσία και τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία.

“Με τις πλάτες του Πούτιν επιχειρεί να μιλήσει και στο εσωτερικό της χώρας, να δείξει ότι η Τουρκία είναι… “κράτος” (!), όπως ο ίδιος το έχει στο μυαλό του” εκτιμούν διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα το κακό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας από την κατρακύλα της οικονομίας και το τσουνάμι της ακρίβειας, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή για τη στάση του απέναντι στον ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Την “απειλητική” διάθεση της Τουρκίας ενισχύει και η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, οι αμυντικές της συμφωνίες, οι γεωστρατηγικές συμμαχίες αλλά και οι ενεργειακές της συνεργασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.