Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνέλαβαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα την πρώην υπουργό Τουρισμού της Ρουμανίας

Έχει καταδικαστεί για διαφθορά στη χώρα της - Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η Έλενα Ουντρέα έχει ζητήσει ή πρόκειται να ζητήσ...









Έχει καταδικαστεί για διαφθορά στη χώρα της - Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η Έλενα Ουντρέα έχει ζητήσει ή πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση σύλληψης της πρώην υπουργού Τουρισμού της Ρουμανιας, Έλενας Ουντρέα η οποία βρίσκεται υπό κράτηση από τις βουλγαρικές Αρχές καθώς την περασμένη Πέμπτη προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα ενώ εις βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης έξι χρόνων για διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η Ουντρέα φέρεται να επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Προμαχώνα – Κούλατα το πρωί της περασμένης Πέμπτης , αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία ρουμανικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και φοροδιαφυγή σε αγώνα πυγμαχίας.




Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2018 αλλά είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011 μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη όταν η Έλενα Ουντρέα ήταν υπουργός. Πρόκειται για τον περίφημο φάκελο «Gala Bute» που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στη Ρουμανία.

Την πρώην υπουργό σταμάτησαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι και την έθεσαν υπό κράτηση στο Πετρίτσι για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο κέντρο κράτησης του Blagoevgrad.




Ο δικηγόρος της, Tudorel Toader, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρουμανία από το 2017 έως το 2019, είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης ποινής της το 2018.

Το γεγονός ότι η Ουντρέα προσπάθησε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής της καταφεύγοντας στη Βουλγαρία δεν τιμωρείται από τη ρουμανική νομοθεσία, καθώς προηγουμένως δεν της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Η Ουντρέα ήταν Υπουργός Τουρισμού από το 2008 έως το 2009 και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού από το 2009 έως το 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.