Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης ρίχνει «βόμβες» για την κεταμίνη και το εξαιρετικά σπάνιο θανατηφόρο Μινχάουζεν

O Ανδρέας Ηλιάδης αποκαλύπτει τις άγνωστες σκέψεις του, για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται σ...O Ανδρέας Ηλιάδης αποκαλύπτει τις άγνωστες σκέψεις του, για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας…

Ενός παιδιού που ο Ανδρέας Ηλιάδης έδωσε μάχη στην Πάτρα για να κρατήσει στη ζωή. Ήταν η εποχή που ο ίδιος είχε μπει σε υποψίες από τα όσα έκανε και έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου που «κούμπωναν» με τα επιστημονικά ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, είχε εκφράσει φόβους και από τότε σκεφτόταν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εικόνα που έβλεπαν οι πάντες. Πώς και γιατί δηλαδή ένα κατά τα άλλα υγιέστατο παιδί, γεμάτο όρεξη για ζωή, έφτανε στα πρόθυρα του θανάτου, όταν κοντά του δεν υπήρχαν γιατροί. Οι αποκαλύψεις για την κεταμίνη ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους του.

Με δηλώσεις του, στην εφημερίδα Real News της Κυριακής, ο Ανδρέας Ηλιάδης μιλάει για τη θανατηφόρα δόση που χορηγήθηκε στην 9χρονη. «Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν η δράστις έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα.»

Όπως πιστεύει ο Ανδρέας Ηλιάδης το άτομο που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα δεν την έκλεψε από νοσοκομεία. Η δική του εκτίμηση είναι πως η μοιραία δόση ήταν συμπυκνωμένη σε μεγάλο φιαλίδιο. «Δεν θα μπορούσε να κάθεται και να σπάει αμπούλες» λέει χαρακτηριστικά. Το θέμα φυσικά είναι πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στα χέρια του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; «Στο διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα» λέει με νόημα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους του, στην Αθήνα, να έχουν τα μάτια τους 14. Τους είχε ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σκέφτηκα όχι το «απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το «θανατηφόρο Μινχάουζεν, για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα.»

Στην απολογία της η Ρουλα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος. «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες», ανέφερε στην κατάθεσή της η 33χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.