Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γλυκά Νερά: Η ώρα της δίκης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Στο εδώλιο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα (08.04.2022) το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο 34...









Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα (08.04.2022) το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έντεκα μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά κάθεται στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση που αφορούν στο «θέατρο» που έπαιζε επί 37 ημέρες ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι είχε γίνει εισβολή των ληστών στο σπίτι οι οποίοι σκότωσαν τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο η δίκη υπάρχει περίπτωση να διακοπεί μετά από αίτημα του συνηγόρου του κατηγορουμένου ο οποίος θα πρέπει να παρίσταται σε άλλο δικαστήριο.

Στην ακροαματική διαδικασία έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 19 μάρτυρες ενώ και ο κατηγορούμενος αναμένεται να προτείνει στο δικαστήριο πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους έναν ιατροδικαστή και ένα ψυχίατρο, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία.

Η μαρτυρία-κλειδί

Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί βρίσκεται και η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε την 20χρονη Κάρολαϊν Κράουτς, Ελένη Μυλωνοπούλου όπως και η γειτόνισσα του ζευγαριού η οποία θα φωτίσει τι έγινε τη μοιραία νύχτα στην μονοκατοικία των Γλυκών Νερών, δύο φίλες της Κάρολαϊν αλλά και η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή στην 20χρονη και εντόπισε το smart watch που έδωσε πολλές απαντήσεις για την υπόθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν αυτά που θα καταθέσει η κυρία Μυλωνόπουλου στο δικαστήριο καθώς από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 έκανε συνεδρίες με την Κάρολαϊν. «Από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι αρχές Φεβρουαρίου 2021 που έλαβαν χώρα οι συνεδρίες, έβλεπα την όψη της να αλλοιώνεται και να φεύγει λάμψη από τα μάτια της. Στην πορεία των συνεδριών η Κάρολαϊν είχε αρχίσει να ανοίγεται περισσότερο προς εμένα και μου έλεγε πως φοβάται, χωρίς να μου λέει σε τι συνίσταται ο φόβος της» έχει περιγράψει η κυρία Μυλωνοπούλου.

Το πρώτο ραντεβού της με το ζευγάρι έγινε στις τις 17 Νοεμβρίου 2020. Η αίσθηση που αποκόμησε η κυρία Μυλωνόπουλου από την Κάρολαϊν ήταν πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο».

Μεταξύ άλλων έχει επισημάνει η σύμβουλος ψυχικής υγείας «ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Κάρολαϊν. Η Κάρολαϊν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος».

«Προσχεδίασε και σκηνοθέτησε το έγκλημα»

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που έκανε δεκτή την πρόταση παραπομπής του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ο 34χρονος πιλότος είναι «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που είχε απομονώσει την 20χρονη σύζυγο του, ελέγχοντας ακόμη και τις μετακινήσεις της. Το θύμα, αναφέρεται, βίωνε “ως εγκλεισμό” την σχέση της με τον κατά 13 χρόνια μεγαλύτερο άντρα που την είχε γοητεύσει λίγα χρόνια πριν.

Ο σύζυγος, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα προσχεδίασε το έγκλημα και εκείνο το βράδυ μετά από φιλονικία που είχε με την 20χρονη «αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους».

Οι δικαστές του Συμβουλίου παραθέτουν ένα προς ένα τα βήματα του 34χρονου κατηγορούμενου πριν αλλά κυρίως μετά το έγκλημα με στόχο να καλύψει τα ίχνη του και να πείσει πως η Κάρολαϊν ήταν το θύμα των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του, ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών», κατά την κρίση των δικαστών που παρέπεμψαν τον 34χρονο δηλώνουν απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου. Όπως αναφέρεται «από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης, προκύπτει η πλήρης διαύγεια του κατηγορούμενου» αποφαίνεται το βούλευμα που απορρίπτει κάθε εκδοχή “βρασμού” για τον κατηγορούμενο.

Ο πιλότος ισχυρίζεται πως όλα αυτά δεν είχαν στόχο να “ξεφύγει” αλλά να μην χάσει το παιδί του αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες του εγκλήματος που έκανε υπό καθεστώς φόρτισης.

«Επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του» του καταλογίζεται από το Συμβούλιο ενώ ο κ. Νούλης ως προς τον ισχυρισμό περί ενδιαφέροντος του Αναγνωστόπουλου για την κόρη του, αναφερόμενος σε «κυνισμό και φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του» τονίζει πως «επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του».newsit.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.