Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α, καλά...!!! Ειδικοί εξηγούν γιατί αυτοί είναι οι 5 πιο φρικιαστικοί τρόποι για να πεθάνει κάποιος

Οι επιστήμονες μελέτησαν και κατέληξαν στους πέντε χειρότερους θανάτους που μπορούν να συμβούν σ' έναν άνθρωπο, ενώ παράλληλα εξηγού...






Οι επιστήμονες μελέτησαν και κατέληξαν στους πέντε χειρότερους θανάτους που μπορούν να συμβούν σ' έναν άνθρωπο, ενώ παράλληλα εξηγούν γιατί αυτοί είναι όντως οι πιο φρικιαστικοί τρόποι για να αποχαιρετίσει κάποιος τον μάταιο τούτο κόσμο.




Ο Paul Doherty, φυσικός και ανώτερος επιστήμονας στο μουσείο Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο και ο συγγραφέας Cody Cassidy, διερεύνησαν λεπτομερώς τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν βρίσκεται σε μία τέτοια φρικτή κατάσταση, ενώ την Τετάρτη αποκάλυψαν
στο κοινό του Reddit Q&A, όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ποιοι λοιπόν είναι οι πιο φρικιαστικοί τρόποι για να χάσει κάποιος τη ζωή του;

1. Το να συνθλιβεί κάποιος από πτώση ανελκυστήρα






Ο Dr Doherty συμβουλεύει σ' αυτούς που θα βρεθούν σ' αυτή τη δυσάρεστη θέση να «ξαπλώσουν ανάσκελα» καθώς είναι «ο καλύτερος τρόπος για να ''σκορπίσουν'' τις δυνάμεις G ομοιόμορφα μέσα στο σώμα τους»

Και γιατί να το κάνει κάποιος αυτό; Ο ίδιος συμπληρώνει ότι αν κάποιος είναι όρθιος τότε τα όργανα του μπορεί να συνεχίζουν να συνθλίβονται μέσα στο σώμα τους- ακόμα και αν ο ανελκυστήρας σταματήσει. Αυτό πρέπει στ' αλήθεια να πονάει!

2. Το να πέσει κάτω στην Τάφρο των Μαριανών



Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όπως καταλαβαίνετε αν κάποιος βυθιστεί στον πυθμένα της Τάφρου των Μαριανών, θα πεθάνει πριν φτάσει στον πυθμένα.

Αλλά αν υπήρχε ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος ή άλλο σκάφος, και ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να κολυμπήσετε προς τα έξω τότε θα θα ζούσατε ένα τελείως διαφορετικό είδος θανάτου.

Ο Dr Doherty εξηγεί: «Οι θύλακες αέρα μέσα σας, και συγκεκριμένα στην ρινική κοιλότητα, το λαιμό και το στήθος σας, θα αντιμετώπιζαν ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς εκείνοι θα συμπτυχθούν εσωτερικά γεγονός που θα αποβεί μοιραίο».

Άλλα το μαρτύριο δεν τελειώνει εκεί!

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Επειδή δεν θα έχετε πια καθόλου αέρα, δεν θα καταφέρετε να βγείτε στην επιφάνεια και πιθανότατα θα μείνετε στο βυθό της θάλασσας και θα καταναλωθείτε από το φυτό που τρέφεται κυρίως από οστά φαλαινών».

3. Το να πλησιάσει πολύ κοντά σ' ένα άστρο νετρονίων



Τα αστέρια νετρονίων είναι απόρροια των νεκρών μεγάλων άστρων, τα οποία είναι περίπου οκτώ έως και 15 φορές μεγαλύτερο από τον ήλιο μας.

Όταν ένα γιγάντιο άστρο καταστέφεται και εκρήγνυται σε μια τεράστια έκρηξη, ο πυκνός εσωτερικός πυρήνας είναι το μόνο που παραμένει.

Λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν ήσασταν κοντά σε αυτή την έκρηξη;

Το πιο πιθανόν είναι να σκοτωθείτε από την ακτινοβολία που παράγεται. Αλλά αν αυτό δε συμβεί, τότε λόγω του έντονου μαγνητισμού που υπάρχει, καθώς τα αστέρια νετρονίων είναι εκατό δισεκατομμύρια φορές ισχυρότερο μαγνήτες από τους ισχυρότερους μαγνήτες στη γη, θα παραμορφωθείτε σε πολύ λεπτές τραβηγμένες δέσμες με αποτέλεσμα όλοι οι δεσμοί μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν τα μόρια στο σώμα σας να σπάσουν.

4. Το να χτυπηθεί κάποιος από έναν επιταχυντή σωματιδίων



Ο Ρώσος επιστήμονας Anatoli Bugorski χτυπήθηκε από έναν επιταχυντή σωματιδίων το 1978 και περιέργως επέζησε. Αυτό όμως δε σημαίνει απολύτως τίποτα!

Ο Dr. Doherty αναφέρει «είτε θα πεθάνετε είτε όχι, αυτό εξαρτάται καθαρά από την ισχύ του επιταχυντή σωματιδίων και πόσο ακτινοβολία μεταφέρει» ενώ συμπληρώνει «ο επιταχυντής που χτύπησε τον Bugorski ήταν 100 φορές λιγότερο ισχυρός από το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC)».

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η δέσμη παρέλυσε τη μία πλευρά του προσώπου του Anatoli Bugorski. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλά χρόνια αργότερα η μία πλευρά του προσώπου του να είναι ομαλή και χωρίς ζάρες, ενώ η άλλη πλευρά του να είναι γερασμένη», ενώ προσθέτει «αλλά δεδομένου ότι ο Bugorski σχεδόν πέθανε από δηλητηρίαση από ακτινοβολία, σκεφτόμαστε ότι ένα χτύπημα από τον LHC θα ήταν σίγουρα θανατηφόρο».

5. Το να κάνει κάποιος ένα άλμα μέσα σε μία τρύπα στη γη



Αν σκάβατε μια τρύπα από τον ένα πόλο της γης στον άλλο και ταξιδεύατε μέσα σ' αυτή, θα καιγόσασταν μέχρι θανάτου πριν καν μπείτε στον πυρήνα.

«Το κέντρο της Γης είναι πιο καυτό από την επιφάνεια του ήλιου, έτσι μάλλον θα ψηνόσασταν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Doherty.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.