Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει ανταλλαγή του συλληφθέντα φιλορώσου κουμπάρου του Πούτιν με αιχμαλώτους

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε σήμερα την ανταλλαγή του επιχειρηματία και εξέχοντος φιλορώσου πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσο...









Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε σήμερα την ανταλλαγή του επιχειρηματία και εξέχοντος φιλορώσου πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος συνελήφθη χθες σε επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, με αιχμαλώτους πολέμου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο διάγγελμά του, ο πρόεδρος χαρακτήρισε «σημαντικό οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας να εξετάσουν το ενδεχόμενο» να ανταλλάξουν με αιχμαλώτους τον άλλοτε δικηγόρο, ως πρότινος μέλος της ουκρανικής Βουλής και ηγετικό στέλεχος κόμματος της φιλορωσικής αντιπολίτευσης, που πλέον κατηγορείται για προδοσία από τις ουκρανικές αρχές με συνέπεια να του αφαιρεθούν όλα τα πολιτικά αξιώματα.

«Προτείνω στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανταλλάξουμε αυτόν τον άνδρα με τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία στη Ρωσία. (...) Είναι σημαντικό οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας να εξετάσουν επίσης αυτή την πιθανότητα», είπε ο Ζελένσκι.

Ο κ. Μεντβεντσούκ «να γίνει παράδειγμα για εσάς. Ακόμα κι ο πρώην ολιγάρχης δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Χωρίς να μιλήσουμε για λιγότερο σημαντικούς εγκληματίες (...). Τους πιάσαμε όλους», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, που διέθετε τη 12η μεγαλύτερη περιουσία στην Ουκρανία το 2021, ύψους 620 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, καυχιόταν πως έχει στενή προσωπική σχέση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν: σύμφωνα με τον ενδιαφερόμενο, είναι ο νονός μιας από τις κόρες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.